Dames Flevo presteren naar verwachting

10 december 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - ENC Arnhem 3 was de tegenstander in een uitwedstrijd van het dames waterpolo. Op papier gezien een tegenstander waar de dames van zouden moeten kunnen winnen. En dat deden ze dan ook met 3-6.

Na een minuut stilte gehouden te hebben voor alle vrijwilligers in de sport en te zorgen voor een veilig sportklimaat, werd er aan de wedstrijd begonnen. De wedstrijd die maar geen echte wedstrijd worden ging, begon vrij goed voor de Nijkerkse dames. Binnen vrij korte tijd werden er 3 speelsters naar de kant gestuurd van Arnhem wegens een overtreding. Het was echter dat de dames uit Nijkerk hun vizier niet op scherp hadden staan te danken dat hier niet van geprofiteerd werd. Arnhem zette niet echt aan en Flevo bleef niet succesvol in de afronding. Met een geluksbal kon Arnhem in de 1e periode een treffer op hun naam schrijven. De 2e periode liet weer een krachtsverschil zien tussen de beide teams, waarvan Flevo duidelijk aan de betere kant terecht kwam.

Flevo opende middels Esther Eijk in een overtalsituatie eindelijk hun score. Arnhem speelde een traag spelletje en doordat er vrij weinig aktie in de verdediging getolereerd werd, aan beide kanten door de scheidsrechters, kwam het spel niet echt goed op gang. Met nog ruim een halve minuut op de klok werd er vrij ingezwommen door Cindy Schraven en Naomi Heimensen en was het laatst genoemde die de bal met haar zuivere schot in de kruising wist te krijgen. Daarna was het de beurt aan invalster Claske Nieuwenburg om met nog 1 seconde op de klok een schot vanaf de linkervleugel in de korte hoek te schieten (1-3).

In de 3e periode was het de beurt aan de Flevo dames om 1 voor 1 voor een tijdstraf uit te zitten. De 5 overgebleven speelsters in het veld leverden met keepster Vivian Haandrikman hier uitstekend werk door het doel met man en macht te verdedigen. Na 4 ondertalsituaties overleefd te hebben was het Cindy Schraven die zich even liet gelden en de 1-4 aantekende. Arnhem verraste nog even door een afstandschot maar binnen 10 seconden wist Cindy Schraven haar tegenstander zo te manouvreren dat zij een tijdstraf kreeg toebedeeld. Hierdoor kon zij een 2-1 overtalsituatie volgens het boekje uitspelen, Margrita Bolink kon deze bal vervolgens vrij gemakkelijk afmaken (2-5).

De laatste periode was eigenlijk een formaliteit. Het was duidelijk wie er aan het langste eind zou gaan trekken. Het enige wat Flevo zich nog zou kunnen aantrekken is dat als er iets meer focus zou zijn geweest, er een hoger doelsaldo uit gekomen zou zijn. Zowel Arnhem als Flevo (Miranda van de Vliert uit een overtalsituatie) scoorde nog eenmaal en bepaalde zo de eindstand op 3-6 in het voordeel van de Nijkerkse dames.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie