Basketballteam Sparta U18 pakt belangrijke punten op Akridis IJmuiden

10 december 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Na vorige week een onnodige nederlaag te hebben geleden in Den Helder moest het U18 Basketball Bolwerkteam afgelopen zaterdag zien te winnen van de nummer twee om de aansluiting te houden bij de top van deze landelijke interrayonale competitie. In tegenstelling tot voorgaande wedstrijden was het dit keer de tegenstander die de score opende maar Sparta kon de aansluiting behouden. Ook nu ging de score weer gelijk op en waar Akridis de punten liet liggen in gemiste vrije worpen bleef Sparta constant scoren zodat de eerste kwart afgesloten kon worden met een voorsprong van 17 - 16. Ook de tweede kwart vertoonde een soortgelijk beeld als de eerste kwart maar Sparta begon langzaam uit te lopen op zijn tegenstander en stuurde Akridis met 32 - 27 de rust in. Dit verloop van de wedstrijd was gelijk aan de week ervoor en dus belangrijk voor de thuisploeg om een herhaling te voorkomen. Het leek alsof dit de Spartanen parten speelde want ondanks een sterk begin van de derde kwart was het vooral Akridis die liet zien dat zij niet voor niets op de tweede plaats staan in deze competitie. Door een aantal drie-punts treffers vormde zij de achterstand om naar een lichte voorsprong aan het eind van de derde kwart met 50 - 51. Mooier kan het eigenlijk niet om met dit minieme verschil een vierde en laatste kwart in te gaan. Nu zou moeten blijken welk team de zenuwen het beste onder bedwang kon houden. Het spel werd aan beide zijdes wat feller en al snel hadden beide teams vijf teamfouten op het bord staan waarbij Akridis zelfs twee spelers moest wisselen omdat deze vijf persoonlijke fouten hadden gemaakt en daardoor het speelveld moesten verlaten. Ook verbaal werd het feller en kregen twee spelers van Akridis een technische fout toegekend door de rayon scheidsrechters. Elke persoonlijke fout die nu gemaakt werd leverde de tegenpartij twee vrije worpen op. Kostbare punten die uiteindelijk in het voordeel uitpakte voor Sparta. Het beste omgaande met de spanning van deze wedstrijd bouwden de Spartanen de voorsprong verder uit en beslisten uiteindelijk de wedstrijd met een duidelijke overwinning van 77 - 66.

De volgende en laatste wedstrijd van dit jaar is zaterdag 15 december om 12.15 uur tegen Westland Stars U18-1 in de Westlandhal in 's-Gravenzande. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 19 januari om 19.30 in sporthal Watergoor tegen In2work Waterland uit Landsmeer.