Voorverkoop kaarten Adventsconcert Chr. Streekmannenkoor Noord-West Veluw' Nijkerk gestart

7 december 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Op donderdag 13 december geeft het Christelijk Streekmannenkoor ,,Noord-West Veluwe'' Nijkerk, met meer dan 130 leden, zijn traditioneel Adventsconcert in de Kruiskerk te Nijkerk. Dirigent Martin Mans heeft voor deze avond, die om 20.00 uur begint, weer een prachtig en sfeervol programma samengesteld: van Nederlandstalige tot anderstalige advents- en kerstliederen en andere prachtige liederen.

Voor dit concert heeft het mannenkoor zeven echte topsolisten aangetrokken, zoals: Anke Anderson, Harp; Wim Magré, orgel; Gezinus Veldman, vleugel; Arjan en Edith Post, trompet; Martin de Deugd, viool, Judith Sportel, sopraan en het Ensemble ,,Noord-West Veluwe''.

Kaarten voor dit unieke concert zijn alleen in de voorverkoop verkrijgbaar. De kaarten zijn voor € 12,00 per stuk verkrijgbaar bij de leden van het koor; verder in Nijkerk bij: Boekhandel Den Hertog, Drogisterij Engel; in Nijkerkerveen bij: J. de Groot, Van Rootselaarstraat 16. In Spakenburg bij: Boekhandel Het Baken, De Ziel 21.

Anke Anderson, harp

Studeerde harp aan het Utrechts Conservatorium. In 1985 behaalde zij het docentendiploma; het jaar daarop volgde het diploma Uitvoerend Musicus. Zij wordt wel Nederlands beste harpiste genoemd en is geen onbekende verschijning in Nijkerk. Ze maakte al veel CD's, waaronder een met drie grote sonates van Bach. Zij vormt zij een vast duo met celliste Mariëtte Gort. Deze samenwerking resulteerde in een cd met klassieke stukken voor cello en harp.

Gezinus Veldman, vleugel

Studeerde piano bij Pierre Ruhlmann aan het conservatorium te Enschede en volgde improvisatielessen bij Louis van Dijk. Hij is actief als solist en begeleider van vele koren en solisten met tal van concerten in binnen- en buitenland en is als zodanig te beluisteren op een groot aantal cd's waaronder enkele solo cd's. Als dirigent is Gezinus Veldman verbonden aan het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor en aan het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop Als dirigent is Gezinus verbonden aan het Hoogeveens Chr. Mannenkoor, het Ommer Mannenkoor, het Chr. Mannenkoor Vroomshoop en het Groot Nederlands Mannenkoor. Als pianodocent en musical coach is hij verbonden aan de Internationale School 'Eerde' te Ommen.

Arjan en Edith Post, trompet

Zij zorgen altijd voor een muzikaal hoogtepunt. Arjan studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, Edith studeerde aan het Conservatorium te Zwolle. Arjan remplaceerde o.a. in het Koninklijk Concertgebouw Orkest en diverse musicalproducties waaronder The Phantom of the Opera. Hij speelde 12 jaar in Het Nederlands Promenade Orkest. Edith remplaceerde bij verschillende beroepsorkesten en musicals. Momenteel geeft zij trompetles bij een muziekvereniging en is zij dirigent van een aantal koren.

Martin de Deugd, viool

Als 15-jarige begon hij aan de vakopleiding van het Rotterdams Conservatorium, waar hij masterclasses volgde bij violisten als Henryk Szeryng en Ida Haendel.

De Deugd werkte bij vele orkesten zoals o.a. het Residentie Orkest en het Metropole Orkest en was concertmeester van de Hoofdstad Operette en het Nederlands Promenade Orkest. Hij werkte met artiesten wo Shirley Bassey, Barry White en Jasperina de Jong en maakte concertreizen naar Japan en Canada. Als viooldocent werkte hij aan de Sahid Kaset University en de Bangkok String Training in Thailand, maar ook in Nederland heeft Martin de Deugd een uitgebreide viool en muziektheorielespraktijk.

Wim Magré, orgel

Studeerde orgel bij Willem Hendrik Zwart. Bekwaamde zich aan het Zwols Conservatorium te Zwolle waar hij hoofdvak orgel studeerde bij Dorthy de Rooy. Als organist is hij verbonden aan de Gereformeerde kerk te Doornspijk en de Alle-dagkerk (Engelse kerk aan het Begijnenhof) te Amsterdam. Wim Magré maakte een zestal tournee's naar de VS en Canada. Hij is dirigent van verschillende koren op de Veluwe.

Judith Sportel, sopraan

Studeerde klassieke zang aan het conservatorium te Zwolle bij Lodewijk Meeuwsen. Bij menig bekend zangpedagoog volgde zij masterclasses. Zij is een veelgevraagd soliste bij veel verschillende koren en orkesten. Glansrollen waren er in de grote werken van J.S. Bach, G.F. Händel en verschillende Requiems, cantates, missen en motetten van o.a. A. Vivaldi, J.S. Bach, J. Haydn, W.A. Mozart, G. Faure, F. Mendelssohn-Bartholdy, J. Rutter.

Judith verleent regelmatig haar solistische medewerking aan radio-, tv- en cd opnamen. Naast het klassieke programma schuwt zij het ,,lichte'' genre niet. Het Ensemble van het mannenkoor, is inmiddels een vast element in de concerten van het koor. De uitstekende kwaliteit van het ensemble heeft al tot veel enthousiaste reacties geleid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie