Mobiele waarschuwing om je vuilnis buiten te zetten

5 december 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Nijkerk gaat inwoners digitaal via de mobiele telefoon tippen wanneer welk afval aan de straat moet worden gezet. Daarvoor is een app ontwikkeld die kan worden gedownload op je iPhone, iPad of een mobiele website voor de smartphone met androidbesturing.

Wethouder René Windhouwer: ,,Dan hoef je niet meer uit het raam te kijken welke zak of bak de buren buiten hebben gezet. Op den duur zal deze app ook de papieren afvalwijzer gaan vervangen.''

De traditionele papieren afvalwijzer met alle informatie over afval en de kalender met ophaaldagen wordt half december verspreid. Ondanks het feit dat voor het maken van papier steeds minder gebruik wordt gemaakt van hout betekent dit toch weer een milieubelasting. Vandaar dat de gemeente Nijkerk er voor heeft gekozen om de belangrijkste informatie uit de Afvalkalender 2013 ook digitaal aan te bieden via www.mijnafvalwijzer.nl.

Op deze site en via de app geeft de gemeente allerlei informatie over alles wat met afval heeft te maken. Ren´Windhouwer verwacht dat over een jaar of vijf de meeste mensen geen gebruik meer maken van een papieren afvalkalender, maar via de mobiele telefoon of een tablet gegevens opvraagt. ,, Hiermee wordt weer een stap gezet in de richting van een duurzame samenleving'', aldus René Windhouwer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie