Wie wordt Nijkerks politicus van het jaar 2012?

4 december 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Ook dit jaar kunnen inwoners van Nijkerk weer een stem uitbrengen op hun favoriete politicus. De journalisten die zich met de Nijkerkse politiek bezighouden, hebben vier plaatselijke bestuurders genomineerd voor deze voor politici prestigieuze verkiezing.

door Henk Brinkman

Dit jaar wordt er één prijs uitgereikt. Het aantal journalisten is te gering om van een echte verkiezing te kunnen spreken. Daarom hebben zij vier Nijkerkse gemeenteraadsleden genomineerd voor de prijs en mogen de inwoners van Nijkerk hun stem uitbrengen.

De genomineerden zijn VVD-fractievoorzitter Boudewijn van der Woerd, PRO21-fractievoorzitter Jan Duijnhouwer, CDA-raadslid Alex de Weerd en PPP-politica Patricia van der Hurk.

Van der Woerd wordt genomineerd vanwege zijn wijze van oppositie voeren binnen de coalitie. Hij wordt een bruggenbouwer genoemd. Jan Duijnhouwer wordt genomineerd vanwege zijn niet aflatende strijd en inspanning voor een goede reconstructie van knooppunt Hoevelaken. Van Alex de Weerd wordt gezegd dat hij erg vasthoudend politiek bedrijft, of je het nu met hem eens bent of niet. Patricia van der Hurk wordt genomineerd vanwege de originele wijze waarop zij haar standpunten naar voren brengt.

Stemmen kunnen worden uitgebracht via de volgende websites: www.destadnijkerk.nl, nijkerk.nieuws.nl en omroepn.nl. Ook kunnen mails worden gestuurd naar stad.nijkerk@bdu.nl, ntv@omroepn.nl en nijkerk@nieuws.nl.

De prijs wordt bekendgemaakt in de uitzending van het Politiek Café op OmroepN op vrijdag 14 december tussen 17 en 18 uur. Wijnand Kooymans van de Stentor, die binnenkort met pensioen gaat, zal de prijs uitreiken.

advertentie
advertentie