Matig Telstar 1 laat eerste punten liggen

3 december 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Door missende scherpte in de afronding kwam Telstar 1 deze wedstrijd slecht 12 keer tot scoren, wat resulteerde in de eerste verliespunten in de zaalcompetitie (12-17).

De tweede thuiswedstrijd was DES de tegenstander van Telstar, een onbekende ploeg uit Delft. Voor de wedstrijd werd het belang van scherp beginnen nog extra benadrukt. Vorig week liet Telstar dit liggen in de eerste helft. Alleen scherpte was ver te vinden bij Telstar, dat halverwege de eerste helft een 0-5 achterstand aankeek. Na het verlossende eerste doelpunt herpakte Telstar zich en knokte zich terug in de wedstrijd. De rust werd ingegaan met de matige stand van 5-7.

De ruststand maakte ruimte voor zorgen. 5 scoren in de eerste helft is te weinig en om de wedstrijd te winnen moest dit in de tweede helft zeker meer zijn. De opdracht was duidelijk, maar mocht uiteindelijk niet baten. Hoewel de tweede helft hoopvol begonnen werd en Telstar bleef mee scoren tot 11-12, maar het was DES die aanvallend veel scherper bleek te zijn in de afronding. Het inzetten van de reserves kon het tij niet meer keren. Eindstand 12-17.

Volgende week reist Telstar 1 af naar Vlissingen. Hopelijk leert Telstar 1 van deze off-day en staat het op scherp tijdens de wedstrijd tegen de nummer 1 uit de poule Fortis, aanvang 19.50 uur.