Kerstconcert door twee mannenkoren

3 december 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De mannenkoren Salvatori (Nunspeet) en Harpe Davids (Genemuiden)geven op 12 december een Kerstconcert in de Grote Kerk van Nijkerk (Holkerstraat 1).

Beide koren zullen op deze avond mooie bewerkingen van traditionele kerstliederen ten gehore brengen. Tevens staan er voor de samenzang bekende kerstliederen op het programma. De Grote Kerk van Nijkerk staat overigens bekend om haar mooie akoestiek. Door deze beide ingrediënten (een mooi programma en een fijne kerk om in te zingen), wordt uit gezien naar een mooie avond. Tijdens het concert zal de heer W. Visser uit Nunspeet een appelwoord verzorgen, de collecte van deze avond is voor de Jeugdbond van de Gereformeerde Gemeente.

Het landelijk bekende Christelijk Mannenkoor Salvatori uit Nunspeet, ruim 100 leden, vierde onlangs haar 40 jarig jubileum en staat onder leiding van Jorrit Woudt en werkte mee aan diverse Cd-opnamen.

Harpe Davids is in 2004 opgericht. Oorspronkelijk ontstaan vanuit de leden van de Gereformeerde Gemeente van Genemuiden is Harpe Davids gegroeid tot een ontmoetingsplaats van liefhebbers uit de gehele reformatorische gezindte. Er zijn ook veel jongeren die meezingen in ons mannenkoor. Harpe Davids is daardoor qua gemiddelde leeftijd één van de jongste mannenkoren van Nederland. Dat maakt de koorklank helder en transparant.

In 2010 wordt de bekende musicus Minne Veldman uit Urk benoemd tot dirigent van Harpe Davids. Onder zijn bezielende leiding maakt Harpe Davids een stevige groei door. Ruim 80 leden wonen de wekelijkse repetities bij. Harpe Davids organiseert elk jaar een Psalmzangavond in Genemuiden waarbij de bekende Genemuider bovenstem gezongen wordt. Harpe Davids bevordert het zingen van de bovenstem bij de vele psalmen.

De aanvang voor dit Kerstconcert in de Grote Kerk van Nijkerk is om 20.00 uur en de toegang is vrij, wel is er bij de uitgang een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Meer informatie: www.harpedavidsgenemuiden.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie