Hellas Hoevelaken heeft elf gediplomeerde assistenten erbij

3 december 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Maar liefst elf turnsters van Hellas Hoevelaken zijn geslaagd voor hun Assistentenopleiding 1 van de KNGU. Op 23 november ontvingen zij hun diploma uit handen van trainsters Anita Vonder en Nelleke Withaar de Jong. Deze assistenten maken de lessen bij Hellas nog veiliger en leerzamer.

Hoe zag de opleiding eruit

Voor de start van de opleiding kregen alle assistenten een opdrachtenboek en een mooie sporttas. De opleiding bestond uit één avond theorie en twee dagdelen van respectievelijk 4 en 5 uur praktijklessen. Ook moesten ze enkele opdrachten maken in de gymlessen waarin zij al assisteerden. Tijdens de praktijklessen heeft Hellas turnsters uitgenodigd om extra te oefenen.

Wat hebben de assistenten geleerd

In de opleiding hebben de assistenten geleerd hoe je de kinderen kunt laten klimmen en klauteren, rollen en duikelen en springen. Ook hebben de assistenten geleerd hoe je moet helpen bij bijvoorbeeld de handstand, radslag en andere turnonderdelen. Niet alleen het vangen was een belangrijk onderdeel van de opleiding, maar ook hebben de assistenten geleerd hoe al het gymnastiekmateriaal werkt en hoe je dit veilig neer kan zetten. Aan het einde van de opleiding hebben alle assistenten een spel voorbereid en gegeven aan de turnsters. Alle opdrachten inclusief het spel moest met een voldoende worden afgesloten. Na afloop van de praktijklessen kregen alle assistenten een Orange T-shirt die ze tijdens de lessen kunnen dragen. Bovendien worden de assistenten beloond met een officieel erkend diploma Gymnastiek Assistent 1. De leiding en het bestuur feliciteren alle assistenten met het behalen van dit resultaat.

advertentie
advertentie