Eén kwart te lang speeltijd voor het Basketball bolwerkteam uit Nijkerk

3 december 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Het zou afgelopen zaterdag in sporthal De Slenk in Den Helder een belangrijke wedstrijd worden tussen de nummer drie en ver van de competitie. Het team van Sparta Nijkerk mocht na een week rust zijn positie gaan verdedigen.

Het eerste kwart was er één van elkaar aftasten en gingen de sores gelijk op. Na de eerste 10 minuten gespeeld te hebben hadden de Spartanen een lichte voorsprong van 18 - 20. In het tweede kwart werd er door Spart uitstekend verdedigend gespeeld waardoor de spelers uit Den Helder maar matig to scoren kwamen en Sparta dit uitbuitte door ook in de aanval de punten te pakken. BV Noordkop was het spel kwijt en leek het erop dat dit een mogelijk eerste verliespartij zou worden in een thuiswedstrijd. Zij liepen met de rust tegen een achterstand aan van 28 - 43. Na de rust leek het tij zich echter te keren. Met een scheef oog naar de arbitrage, die zo leek het, toch iets meer in het voordeel van de thuisploeg begon te fluiten, kregen de spelers van BV. Noordkop de mogelijkheid om in het derde kwart sterk terug te komen. Wat punten betreft ging deze kwart naar de thuisploeg maar door de ruime voorsprong in de eerste twee kwarten beleef Sparta Nijkerk op voorsprong met 55 - 61. Het vierde kwart zou er één worden die teveel was voor de Spartanen. Door het teruggewonnen vertrouwen in zichzelf bleven de spelers uit Den Helder scoren en bleef dit bij de Spartanen achterwege. Met vijf teamfouten op het scorebord had dit ook ongetwijfeld invloed op de spelwijze. Niets lukte meer en de bal ging op één score na in de eerste minuut van de vierde kwart niet meer in de basket. De resterende negen minuten kwam Sparta niet meer aan scoren toe en verloor uiteindelijk deze wedstrijd met 72 - 63. Coach Bert Soetekouw citeerde aan het eind van de wedstrijd terecht Johan Cruiff; ,, Wie niet scoort, kan niet winnen''.

Volgende week zaterdag 8 december speelt het team van Sparta Nijkerk tegen VBC Akrides U18-1 uit IJmuiden. Aanvang van de wedstrijd is om 20.15 uur thuis in Sporthal Watergoor. De toegang gratis.