Appel met Pit in Driedorp en Appel

3 december 2012 om 00:00 Nieuws

Maar liefst 10 podia in Appel - Driedorp

APPEL/DRIEDORP - Het gebied rond Appel -Driedorp is een van de oudste kernen van Nijkerk. Hier vind je onder meer heide, beekjes, paddenpoelen, bossen en weilanden. En niet te vergeten de eeuwenoude boerderijen, niet voor niets parels genoemd! In deze omgeving vindt op zaterdag 1 juni 2013 een uniek evenement plaats: Appel met Pit.

Cultureel evenement

Op maar liefst 10 locaties valt hier op 1 juni 2013 tussen 10.00 en 16.00 uur van alles te beleven: van muziek, dans, tot een smakelijk liefdesverhaal met een heuse ode aan de aardappel.

Het idee voor een cultureel evenement in de omgeving van Appel - Driedorp ontstond al in november 2011. Eén van de bewoners aan de Bulderweg kwam op het idee om, in het kader van Nijkerk 600, voor één dag zijn erf beschikbaar te stellen voor optredens. De entree moest natuurlijk gratis zijn en te combineren met bijvoorbeeld een fietstochtje door de omgeving. Een werkgroep heeft dit idee verder uitgewerkt met Corien Wessel, Eef Verhoef en Betsie Liefting als drijvende krachten achter dit evenement. Zij worden professioneel en op vrijwillige basis geadviseerd door Marcel Wagenveld (Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps) en Lida Naber (Veluwe Wandeltocht, Mandy aan Tafel).

Enthousiaste eigenaren

De organisatie is erg blij dat de eigenaren van de voorgestelde 10 locaties enthousiast reageerden op het idee en dat zij spontaan hun erf als podium beschikbaar wilden stellen. Het gaat om de volgende locaties: Basisschool de Appelgaard, Boerderij de A-hof, Wijngaard aan de Breede Beek, de Koeplas (Woudweg), Minicamping/landwinkel de Maaneschijn, Siersmid Pieter Brons, Varkensbedrijf Fam. Liefting, Korenmolen de Hoop, Rustpunt Loonbedrijf Verhoef en Kampeerboerderij de Spochthoorn.

Fantastische optredens

De optredens zijn zo goed als rond en zodra alle tijden zijn ingevuld wordt hierover in de diverse media gecommuniceerd. De organisatie wil wel alvast een tipje van de sluier oplichten: onder meer treedt de slagwerkgroep van het NSFC op bij Pieter Brons en kan men zelf ook letterlijk zijn slagje slaan, bij de Fam. Liefting wordt 'Charlotte's web' uitgevoerd door kinderen uit Appel - Driedorp, doedelzakmuziek verstoort op prettige wijze de stilte van de Koeplas , volksdansgroep Rav Brachot danst bij De Spochthoorn en bij De Breede Beek speelt de band DeJaVu Indonesische muziek.

Fietstocht

Het evenement is toegankelijk voor alle inwoners van Nijkerk. Mensen van buiten de stad zijn vanzelfsprekend ook harte welkom. De locaties zijn per fiets gemakkelijk te bereiken. Aan de hand van een plattegrond kan men zelf de (fiets) route en de te bezichtigen locaties bepalen. Kortom: een heerlijk dagje uit voor de hele familie.

Pit

Met het organiseren van dit evenement willen bewoners, bijgestaan door de buurtvereniging Appel -Driedorp, laten zien dat er pit zit in deze kern van Nijkerk. Vandaar: Appel met Pit!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie