In memoriam: Zuster Van Nooten overleden

2 december 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Veel met name oudere inwoners van Nijkerk zullen zich haar nog goed kunnen herinneren. Suzanna Frederika van Nooten, bekend als wijkverpleegster zr. van Nooten. Jarenlang bewoonde ze enkele kamers in het voormalige Wijkgebouw aan de Schimmelpenninckstraat en van daaruit verrichtte zij haar werkzaamheden.

Met name in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw heeft zij talloze pasgeborenen en evenzovele zieken verzorgd. Door weer en wind, zomer en winter, reed zij op haar bromfiets naar patiënten. Later kreeg ze de beschikking over een DAF-personenauto en dat was vanzelfsprekend een enorme vooruitgang. Door werkomstandigheden werd ze min of meer gedwongen elders een baan te aanvaarden. Hoe geliefd ze was onder de Nijkerkse bevolking bleek wel door de enorme opkomst tijdens haar afscheidsreceptie. Ondanks het feit dat ze elders werkte, bleef ze met haar hart met Nijkerk verbonden. Dat uitte zich ook nog ruim na haar pensionering, regelmatig verbleef ze een paar dagen of een weekend bij de familie Karelsen in Nijkerk om goede oude herinneringen op te halen.

Tot op hoge leeftijd heeft ze zelfstandig gewoond, de laatste jaren verbleef ze in een verzorgingstehuis. Op de rouwkaart staat dat haar leven in het teken stond van liefde, eenvoud en behulpzaamheid. Een omschrijving welke door veel Nijkerkers die haar hebben gekend, zal worden onderschreven. Zuster van Nooten is op 23 november jl. op de leeftijd van 95 jaar in Zeist overleden en is op 30 november bijgezet in een familiegraf in Diemen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie