Weer een (mentaal) punt voor sc Hoevelaken

2 december 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - ,,Wanneer je met een achterstand de rust in gaat en je weet dan toch een punt aan deze wedstrijd over te houden, dan hebben we alweer een mentaal punt gepakt'', was het antwoord van de Hoevelakense hoofdtrainer Jan van den Heuvel op de vraag, of hij zich kon vinden in de uitslag (1-1) tegen VVOP. En daarmee gebruikte hij niet voor het eerst dit seizoen het woordje 'mentaal'. Jan van den Heuvel is merkbaar trots op zijn ploeg, die dit seizoen punten pakt op een wijze, die het vorig seizoen in de eerste competitiehelft ontbeerde. Nu worden wedstrijden 'recht getrokken', en 'binnen gesleept'. Het zij nog maar eens gezegd: sc Hoevelaken heeft voor de zomer grote stappen gemaakt in mentaal opzicht en heeft die lijn in de nieuwe klasse van het nieuwe seizoen in een nieuw district doorgetrokken. ,,Volgende week spelen we uit tegen Zevenhoven de laatste wedstrijd in de eerste competitiehelft en dan kunnen we, denk ik, de conclusie trekken, dat we tegen geen enkele ploeg zijn weggespeeld''.

De wedstrijd tussen Hoevelaken en VVOP was er een met twee gezichten. De eerste helft in een snijdende kou, de tweede in de regen en onder kunstlicht. Het was voor de trouwe bezoekers eveneens een mentale kwestie, om de strijd van begin tot het eind te volgen, maar uiteindelijk was het de moeite waard. Niet de eerste helft, die op een bloedeloze 0-0 leek af te stevenen. Hoevelaken legde weliswaar drie aardige aanvallen op de mat, maar de voorwaartsen schoten net niet hard en zuiver genoeg, om op voorsprong te komen. VVOP deed dat wel, op slag van rust, toen in een vreemd aandoende scrimmage Emiel Zwaagman de bal 'zwevend' met het hoofd wist in de koppen.

In de tweede doorgang viel er op de grasmat meer te beleven, zeker toen na een kwartier spelen ook nog eens de lampjes aangingen en er, met regen en al, een 'kerstachtige' sfeer ontstond. Het eerste opmerkelijke feit was het geluk aan de zijde van Hoevelaken, toen de Voorthuizense aanvaller Martijn van Ginkel doelman Mick Bos verschalkte, maar hij de bal via de binnenkant van de paal alsnog in de handen van de sluitpost zag belanden. Vervolgens kreeg Hoevelaken een vrije trap op een ongevaarlijk lijkende plek op het veld. Linkspoot Michel van de Bunt slingerde de bal over iedereen heen het strafschopgebied in, waarna de bal zo hoog opsprong, dat die achter de verbouwereerde Voorthuizense doelman in de bovenhoek belandde. Na deze onverwachte gelijkmaker deed aanvaller Jan Weyn zijn collega Martijn van Ginkel aan de andere kant na, door in een vrije situatie ook de binnenkant van de paal te raken. Waar het 2-0 voor VVOP had kunnen staan, daar was het ineens bijna 2-1 voor Hoevelaken. De 1-1 bleef echter op het scorebord staan, mede door een aantal erg goede reddingen van Mick Bos. Jan van den Heuvel kon zich na afloop, zoals gememoreerd, vinden in de uitslag. Zijn collega Willem van 't Land, ooit vier jaar oefenmeester bij Hoevelaken, nam de felicitatie met het punt met een minder blij gezicht in ontvangst. Zijn lichaamstaal verried, dat hij gevoelsmatig twee punten in Hoevelaken heeft laten liggen.

Met het behaalde punt is Hoevelaken nu hekkensluiter van het linker rijtje. Zaterdag volgt de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft en daarin moet Hoevelaken naar Zevenhoven, de nummer elf op de ranglijst, maar met een achterstand van slechts twee punten. Met één ploeg op 17 punten, vier ploegen op 16 (waaronder Hoevelaken), één ploeg op 15 en één (Zevenhoven) op 14, staan de ploegen in de middenmoot dicht bij elkaar. Bij een nederlaag en ongunstige uitslagen op de andere velden kan Hoevelaken na komende zaterdag zomaar zelf ineens op de elfde plaats staan. Bij winst kunnen er goede zaken worden gedaan in de strijd tegen degradatie en kan Hoevelaken zomaar twee plaatsen stijgen. Kortom, ook zaterdag spelen de mannen van Jan van den Heuvel weer een finale, om op 19 januari 2013 een herstart te maken tegen koploper De Meern.

Opstelling: Mick Bos; Mark Buitink, Peter van den Berg (62. Vincent van Vliet), Raymond Buis, Pascal de Jong; Jesper Breuers, Peter van der Weerd, John Kok (75. Ruud Kassenaar), Michel van de Bunt; Dennis de Haas, Jan Weyn.

Scoreverloop: 43. Emiel Zwaagman 0-1; 63. Michel van de Bunt 1-1.

De Haen Man van de Wedstrijd: Raymond Buis

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie