Vrijetrappen kosten Veensche Boys bijna de kop

1 december 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN - In een buitengewoon spectaculair en spannend duel heeft Veensche Boys een gelijkspel uit het vuur gehaald. Tegen Lelystad'67, zonder een met hernia getroffen trainer Jan Boes, werd 1-1 gelijkgespeeld. Er werd veel strijd geleverd, waarbij Veensche Boys vol voor de overwinning ging. Ze doorstonden een prima openingsfase, dat helaas niet werd bekroond met een treffer, maar wel met veel hoekschoppen.

De belangrijkste kans kreeg een opnieuw uitmuntende Jan Struijk die vol gas gaf en de bal erin had willen rollen. Hij was evenwel niet scherp genoeg, waarop gelegenheidsspits Bart van Tiggelen het evenmin lukte de bal in het netje te laten vallen, doordat de bal werd gekeerd in de korte hoek. De tegenpartij, die nog niet in de buurt van doelman Epskamp was geweest, produceerde na bijna een half uur voetballen de openingstreffer. Het was oud-NSC-speler Mustafa Kalai die de bal niet al te hard over de muur krulde. Joeri Epskamp bewoog wel in de goede richting, maar dat kon niet voorkomen dat de bal er toch in plofte.

Het gevaar had nog erger kunnen zijn bij een tweede vrije trap van Lelystad die door Samir Merraki vlak voor rust op de paal werd gewerkt. Het zou in elk geval een onterechte 0-2 zijn geweest, aangezien Veensche Boys veel sterker speelde. Een goal van Friso Doornhof werd vlak voor tijd nog afgekeurd. Na de thee waren de bedoelingen van Veensche Boys hetzelfde als in de eerste helft. De druk werd flink opgevoerd, maar daardoor werd wel meer ruimte gecreeerd voor de snelle mannen voorin uit Lelystad. In de 78ste minuut, toen Hans van de Haar inmiddels naar voren was gedirigeerd en Jos Bouw zijn rentree maakte, was er uiteindelijk toch gerechtigdheid. Willem Olde Meule was er aan de linkerkant vandoor en tien meter over de middenlijn passte hij prachtig naar voren richting Jan Struijk. Die anticipeerde goed op de bal en punterde de 1-1 er prachtig in. In de laatste twaalf minuten ging Veensche Boys nog vol voor de drie punten. Een prachtig opgelegde kans van Kevin Hols en twee vrije trappen net naast het strafschopgebied gingen er net niet in. Bert Ruitenbeek tot slot viel uit met een hamstringblessure.