NSC Nijkerk E2 'Herbstmeister'

1 december 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - NSC E2 was eigenlijk al zeker van de titel, alleen een 26 - 0 nederlaag zou het naderende kampioenschap nog in de weg kunnen staan.

In alle vroegte (7.45 uur) vertrok het team naar Zwart-Wit '63 in Harderwijk, een tegenstander waar het team altijd moeite mee heeft. Zo ook nu weer… Het viel de spelers niet mee om zich van kunstgras aan te passen aan de hobbelige kleigrond.

De wedstrijd ging redelijk op en neer, maar Zwart-Wit '63 was in de snelle tegenaanvallen gevaarlijker dan NSC. De keeper van Zwart-Wit '63 stond zijn mannetje en een schot van Henk Kraay smoorde op de paal. Het resultaat was een 2 - 0 ruststand in het voordeel van de Harderwijkers.

De tweede helft zette NSC een tandje bij, Milan van de Pol kreeg niet zo veel meer te doen. NSC raakte nog een keer paal, voordat Mauro Wassink uit een corner van Lucas van Leeuwen raak kopte, 2 - 1. De gelijkmaker hing in de lucht, Dani Mostert verscheen met 2 medespelers alleen voor de keeper, maar kreeg de bal er niet in. Ook stond de paal voor de 2e keer succes in de weg. Tom Schoenmakers brak door, maar werd onreglementair gestopt. De vrije trap leverde een gevaarlijke kans op, maar met handen en voeten werden de NSC-ers gestopt. Een van de zeldzame tegenstoten leverde de aan de andere kant wel succes op, 3 - 1. Nog steeds liet NSC het hoofd niet hangen, Bram Bokkers en Coen Lieftink werden nog gevaarlijk, maar kwamen niet tot scoren. Ook Max Hoogeveen en Daan de Kivet sloten steeds bij, maar een doelpunt zat er niet meer in.

Ondanks de teleurstellende uitslag, brak toch een gejuich los na het eindsignaal. NSC E2 had de titel binnen en promoveert daarmee naar de 1e klasse. Een klasse waar het team, bestaande uit vrijwel allemaal 1e jaars, thuis hoort. Het team heeft met goed voetbal laten zien wat het allemaal kan. De laatste wedstrijden werd het wat minder, maar na de winterstop zal het team er gewoon weer staan in de 1e klasse.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie