Kinderboerderij Nijkerk bevriest realisatieplannen

30 november 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De stichting Kinderboerderij Nijkerk die al vanaf 2004 probeert een kinderboerderij in Nijkerk te realiseren gaat haar activiteiten bevriezen.

De overgrote meerderheid van de Nijkerkse bevolking wil nog steeds een eigen kinderboerderij.

Desondanks is ook het stichtingbestuur er in de afgelopen jaren onvoldoende in geslaagd om de meerderheid van de lokale politiek te overtuigen van het grote belang van een dergelijke belangrijke educatieve, recreatieve, sociale en verbindende voorziening binnen de gemeente. De voorgestelde commerciële exploitatie of structurele gemeenschapsbijdrage voor dit maatschappelijke doel blijken onmogelijk of niet te verkrijgen.

Het stichtingsbestuur heeft nog steeds de grote wens om te komen tot een educatieve, recreatief en maatschappelijke bindende plaats in Nijkerk maar het is voor de vrijwillige bestuursleden persoonlijk niet meer haalbaar om dit doel te blijven nastreven en de daarvoor benodigde werkzaamheden en motivatie op te brengen.

De stichting hoopt dat alle zaken die wel bereikt zijn in stand blijven zodat in de toekomst nieuwe mensen dit lokale burgerinitiatief kunnen overnemen. Of, dat de Gemeente Nijkerk de realisatie van dit project zelf ter hand gaat nemen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie