Sfeervolle zangmiddag op 12.12.'12

28 november 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Op de bijzondere datum 12 december 2012 treden maar liefst vijf koren op in de Vredeskerk, Van Reenenpark 23 in Nijkerk. Van 14.00 - 16.30 uur brengen koren uit Voorthuizen, Putten, Wezep, Hattemerbroek en Nijkerk kerstliederen ten gehore. De organisatie hoopt op veel publiek. De toegang is vrij.

Het gemengd koor Herfstklanken van UVV Nijkerk organiseert deze zangmiddag en treedt zelf ook op. Groepsleider Jack Vermeulen vertelt: "We openen met een samenzang. Iedereen kan meezingen met het prachtige lied Gloria. Daarna brengt ons koor drie meerstemmige liederen ten gehore met pianobegeleiding van onze dirigente Greet Boonen. Dat zijn 'De sterre gaat stralen', 'Hoe helder staat de morgenster' en 'Deo Gloria'. Dan is het de beurt aan de andere koren. Alie van den Broek van het koor Glorieklanken uit Putten brengt een indrukwekkende sopraansolo ten gehore.

Oproep aan thuisblijvers

Herfstklanken is een dynamisch koor dat regelmatig in het nieuws is. Onlangs nog met een reportage op de lokale televisie. Deze maand treedt het koor nog twee keer op; daarna wordt het weer wat rustiger. Herfstklanken is laagdrempelig en bestaat uit zelfstandig wonende actieve senioren. Thuis zitten is voor niemand goed. Daarom nodigt Jack Vermeulen u uit om eens te komen kijken of het koor iets voor u is.

Herfstklanken repeteert iedere maandagavond in het Tuinhuis, Frieswijkstraat 97 in Nijkerk. Er wordt gestart om 18.30 uur. Vóór de pauze worden vooral geestelijke liederen gezongen, daarna komen liedjes uit de goede oude tijd aan de beurt. De repetitie duurt tot 20.30 uur. Het koor telt zo'n 30 leden. Het meest vertegenwoordigd zijn de alten en sopranen, maar er zijn ook een aantal bassen en tenoren. Herfstklanken treedt vier à vijf keer per jaar op, o.a. in woonzorgcentra Huize St. Jozef en Arkemheen.

Sociale contacten

Wat de koorleden vooral belangrijk vinden, is de gezelligheid. Voor veel mensen is de repetitie op maandag een avondje uit. Tijdens de pauze is er gelegenheid om met elkaar te praten en nieuwtjes uit te wisselen. Koffie, thee en koekjes dragen bij aan de sfeer.

Voor mensen die slecht ter been zijn, heeft UVV een vervoersdienst. Een retourtje van huis naar de repetitie in het Tuinhuis kost € 3. Rollators en rolstoelen kunnen ook mee. Twee UVV bussen rijden rond de klok van half zes door de gemeente Nijkerk om koorleden op te halen en later op de avond weer thuis te brengen.

Informatie

Meer informatie over het koor is verkrijgbaar bij UVV Nijkerk. Het kantoor is op werkdagen geopend van 9.00 - 11.00 uur, telefoon 033 - 2460115, e-mail koor@uvv-nijkerk.nl. Contactpersonen zijn Jack Vermeulen en Annie Roest. De eerste maand kunnen mensen gratis meedoen om te kijken of het iets voor hen is. Daarna vraagt UVV Nijkerk € 10,-- per maand contributie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie