Feestelijke opening station Hoevelaken

27 november 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Station Hoevelaken wordt op zaterdag 8 december feestelijk in gebruik genomen. Wethouder Geert Horst opent het station om 15 uur samen met de Gelderse gedeputeerde Conny Bieze.

Op de Brink zijn die dag al feestelijkheden met een watermarkt en een schaatsbaan, maar ook daar zal aandacht aan het nieuwe station worden besteed. Om 12 uur opent burgemeester Gerard Renkema officieel de schaatsbaan. Er zijn live optredens van onder meer de Blue Basement Big Band die in ieder geval het beroemde nummer Blue Train van John Coltrane ten gehore zal brengen, omdat Hoevelaken voortaan van de blauwe treinen van Connexxion gebruik kan gaan maken. Om 17 uur komt wethouder Geert Horst ook naar de brink om Hoevelaken te feliciteren met het nieuwe station.

Bij het station zelf is ook een plechtigheid. Om 14.40 uur openen Horst en Bieze het station officieel. Daarna volgt een verrassingsprogramma op het perron. En er volgt een Ronde tafelgesprek met wethouder Horst (gemeente Nijkerk), gedeputeerde Bieze (provincie Gelderland), wethouder Buijtelaar (gemeente Amersfoort), Jan Mulder (regiodirecteur ProRail) en de Puttense burgemeester Lambooij, die als wethouder in Hoevelaken en Nijkerk veel heeft gedaan aan de komst van het station.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie