Concurrent MIA in slotfase verslagen

26 november 2012 om 00:00 Nieuws

Sparta de sterkste in hectisch duel

NIJKERK - ,,14-15. Na 14-13 achter te hebben gestaan. Mentaal weerbaar'' sms-te Daniël de Bruijne, afgelopen zaterdagavond. De oefenmeester was dolenthousiast over de wedstrijd die dan ook alles in zich had wat een sportwedstrijd zo mooi kan maken.

In de slotfase leek het duel zelfs enigszins uit de hand te lopen waardoor de scheidsrechter 3 gele kaarten moest trekken: ,,Ronald van Boven zag zijn tegenstander over het hoofd en liep daar dus wat te fors tegen aan. Daarbij blesseerde hij zich en daarom wisselde ik hem. Min of meer gefrustreerd trapte hij daarna een kratje met bidons van zich af. Daar reageerde de Amersfoortse bank weer op, volgde er wat duw- en trekwerk en daar ben ik tussen gesprongen. Resultaat: Ron en ik geel en een van de spelers van MIA ook. Ach,het paste wel in het beeld van de wedstrijd. Ik hoef niet uit te leggen dat als een paar minuten vóór tijd de stand nog 14-13 in het voordeel van de tegenstander is maar je wint uiteindelijk met 14-15 dat er dan wat emoties los komen..!''

Sparta had zich terdege voorbereid op de wedstrijd tegen de Amersfoorters. MIA is één van de weinige ploeg die Sparta dit seizoen pijn kan doen en de Bruijne en zijn team wilde zich niet laten verrassen. MIA maakte het de Nijkerkers inderdaad erg lastig, die moesten tot het gaatje gaan maar toonden, zoals gezegd, een soort mentale veerkracht waardoor de winst uiteindelijk toch mee naar Nijkerk ging. De 7-7 bij rust was een keurige afspiegeling van de krachtsverhoudingen in ,,De Bokkeduinen''. Toch oogde Sparta steeds net even iets beter, slimmer en nam het net even wat vaker de leiding. Tot de 57e minuut van de wedstrijd. Voor het eerst in de tweede helft kwam de Nijkerkse ploeg toen op achterstand en met nog maar een paar minuten op de klok sloeg op de tribune bij de meegereisde supporters de schrik om het hart. Geconcentreerd en zeer volwassen hield Sparta de kop er echter bij en door treffers van Dion Westening en Annebertien de Vente behield de ploeg haar ongeslagen status. In Amersfoort wordt er vast wat anders over gedacht maar het was toch echt de ploeg van de Bruijne die de overwinning verdiende.

Komende zaterdag speelt Sparta tegen Animo. Die ploeg verloor afgelopen weekend maar nipt van de andere titelkandidaat, Korbis. De oranje- witten zijn dus gewaarschuwd. De Bruijne:''Wees niet bang, wij weten dat we iedere week, ongeacht de tegenstander, gemotiveerd en geconcentreerd aan de start moeten verschijnen. Deze ploeg wil zo graag kampioen worden dat het voor een trainer niet lastig is iedereen op scherp te zetten. Toch waarschuw ik mijn spelers wekelijks waakzaam te zijn, niet te verslappen. Wij moeten inderdaad gewoon die titel pakken!''