Eerste verlieswedstrijd van NVC dames 1

26 november 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Aan de ongeslagen status van NVC D1 is zaterdagmiddag een eind gekomen toen ze tegen het derde team van Hierden moesten spelen. Van te voren was al bekend dat dit een erg belangrijke en lastige wedstrijd zou worden, tegen de dames van HSC die een directe concurrent is voor het kampioensschap. Wanneer hiervan gewonnen zou worden zouden de dames van NVC een groot gat slaan en hun koppositie duidelijk versterken, maar er stond al vast dat het een spannende strijd zou worden.

HSC is een team dat bestaat uit veel ervaren speelsters, met met name op het midden een zeer sterke aanval, waar NVC mee vergeleken nog wat jonger en onervarener oogde. De wedstrijd liep erg gelijk op, waarbij de Nijkerkers de eerste set vrij gemakkelijk wisten te winnen. De aanval en het verdedigende spel liep goed en de tegenstander werd voldoende onder druk gezet, zodat ze hun midden speelster niet vaak konden aanspelen, wat duidelijk hun belangrijkste wapen was.

De tweede set verliep helaas anders, HSC kwam wat meer aan aanvallen toe door een mindere fase in de pass van NVC. Hierdoor kwamen ze steeds meer in hun spel, terwijl er aan Nijkerkse kant teveel persoonlijke fouten werden gemaakt. Wellicht onder de indruk van het aanvallende vermogen of misschien toch door de spanning en druk die er op de wedstrijd lag, gaf NVC de tweede set weg.

De rest van de wedstrijd bleef erg wisselend, er werden veel lange rally's gespeeld en de teams leken vrij gelijk op te gaan. Waar NVC andere wedstrijden nog wel eens op achterstand kwam en de sets toch telkens we naar hun hand wisten te zetten, gebeurde nu het tegengestelde; er werd telkens een gat geslagen van een aantal punten in het voordeel van Nijkerk, maar de dames wisten deze voorsprong niet te behouden of uit te bouwen, waardoor Hierden telkens weer bij kon komen. De derde set werd door NVC gewonnen, maar ze moesten de vierde set inleveren. Na een voorsprong van ruim 8 punten, werd deze uiteindelijk toch verloren en kreeg HSC weer hoop op de overwinning.

Bij een uitslag van 2-2 moest er een vijfde set gespeeld worden, coach Aart Bronkhorst benadrukte vooral de positieve punten van het spel; er werd inzet getoond en met vlagen werd er erg goed gespeeld en aangevallen door de meiden uit Nijkerk. Ook de laatste set, terwijl iedereen duidelijk wat vermoeider werd, werd er aan beide kanten vol voor de overwinning gegaan. NVC wist weer op voorsprong te komen, maar ook in deze set leken de onzekerheid en onervarenheid de overhand te krijgen Door wat onnodige foutjes, teveel makkelijk weggegeven (prik) ballen en een wisselende pass aan NVC kant wist HSC uiteindelijk bij te komen en de Nijkerkers voorbij te gaan, met een klein verschil en een spannende eindstrijd werd de vijfde set toch verloren en was de eerste nederlaag van het seizoen een feit.

NVC mag echter met vertrouwen vooruit kijken, want hoewel ze hebben verloren is de voorsprong nog steeds vrij groot en loopt HSC slechts één set in op de Nijkerkse volleyballers. Aanstaande zaterdag wordt er weer gespeeld en zal er met hernieuwde energie en vertrouwen worden gevolleybald tegen Libero in Dronten.