Brons voor Bente op NK Cross

26 november 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Afgelopen weekend waren de bossen van de Oude Warande in Tilburg het toneel voor de Warandeloop, de grootste cross van Nederland.

Op deze sterk bezette cross strijdt de jeugd om de officieuze Nederlandse titels. De Nijkerkse Bente en Brynn Wagenveld waren ook afgereisd om zich te meten met de rest van de Nederlandse junioren D1 meisjes.

Op de startlijst een stuk of 10 meisjes in het veld van 40 deelneemsters die kans op het podium hadden. Er moesten 3 rondes van 560 meter afgelegd worden met daarin pittige heuveltjes en steile stukken naar beneden. In een sterk gelopen wedstrijd wist Bente halverwege de 2e ronde de 3e positie over te nemen en deze heeft ze ook niet meer uit handen gegeven. Op 2 meisjes na wist ze iedereen achter zich te laten en mocht ze zich de bronzen plak om laten hangen.

Ook voor Brynn een knappe top 10 notering, een 9e plaats. Met het meidenestafetteteam van de Rob Druppers Running Academy wisten ze ook nog beslag te leggen op een 6e plek.