Winst en verlies HCNIJKERK

26 november 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De dames veteranen van Nijkerk hadden, op papier, een makkelijke thuiswedstrijd tegen Gooische uit Bussum. Maar gezien de stormachtige weersomstandigheden viel dit in de eerste helft zwaar tegen. Nijkerk had moeite om, tegen de wind in, het doel van de tegenstander te vinden. Toch werd de score, via een rebound, uit een strafcorner geopend. Gooische liet zich niet kennen en wist voor de rust de stand weer gelijk te trekken. De tweede helft was een totaal ander verhaal. Nijkerk was, met de wind in de rug, sterker en superieur. Een constante druk op het doel van de tegenstander zorgde voor een comfortabele 6 - 1 overwinning. Als nu ook nog blijkt dat koploper Woerden 3 dure punten gemorst heeft, is de achterstand tot 1 punt teruggebracht. Zondag a.s. nog één keer alles uit de kast, om na de winterstop de jacht op de koppositie in te zetten.

De dames 1 van Nijkerk speelden een thuiswedstrijd tegen Magnus uit het verre Schagen (N-H). Een geduchte tegenstander die, gezien de stand op de ranglijst, niet makkelijk te bestrijden zou zijn. De Nijkerkse dames hebben hun huid duur verkocht. Met goed aanvalsspel en druk op de tegenstander werd er 2x een voorsprong genomen. Magnus wist echter voor de rust de stand gelijk te trekken. 2 - 2 De tweede helft was een gelijk opgaande strijd waarin beide partijen aanspraak konden maken op de overwinning. Magnus was 2x beter in de afronding en nam zodoende de 3 punten mee naar huis. 2 - 4. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven.

De heren 1 van Nijkerk speelden een vreemde thuiswedstrijd tegen Druten (Gld). Directe concurrenten op de ranglijst. Nijkerk kwam zeer sterk uit de startblokken met gedurfd, maar verzorgd, hockey. Dit resulteerde in een comfortabele 3 - 1 voorsprong bij rust. De tweede helft gaf een totaal ander beeld. Druten moest en deed. Nijkerk kwam onder druk en de voorsprong werd omgedraaid in een 3 - 4 achterstand. Nijkerk rechte nog één keer de rug en wist de gelijkmaker te realiseren. Beide teams speelden vol op de winst en Druten was hierbij de gelukkigste en wist, vlak voor tijd de overwinning zeker te stellen. 4 - 5