Telstar op tijd bij de les tegen Velocitas

26 november 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK/HOEVELAKEN - Na een vooral verdedigend slechte eerste helft, was Telstar in de tweede helft op tijd bij de les op bezoek bij Velocitas. Telstar pakte op de valreep de volle winst (14-16).

Wederom werd er vandaag buiten de deur tegen een onbekende tegenstander gespeeld. Het was een wedstrijd waarin Velocitas in Leiderdorp gesteund door het eigen publiek scherp begon, en al snel op voorsprong kwam. Telstar liep achter de feiten aan; waar Velocitas in de beginfase over verschillende schijven scoorde, had Telstar vooral de eerste helft moeite met scoren. Velocitas kwam in de flow en bij Telstar was er sprake van veel één schots aanvallen, er werd dan ook gerust met een achterstand van 11-8.

Een ruststand die voor coach Steven Brink voldoende inspiratie bood voor enkele harde woorden: feller de duels aangaan, degelijk verdedigen en vooral veel meer scherpte in de afronding. Na de rust was het allereerst zaak om snel het gat te dichten en daarna de voorsprong te pakken. De eerste aanval in de tweede helft was voor Telstar gelijk een goal, echter bleef die voorsprong nog een lange tijd uit. Velocitas vergat de tweede helft te blijven scoren en er werd door Telstar op het goede moment wel de korf gevonden! Telstar kwam pakweg een kwartier voor tijd op gelijke hoogte en in de slotfase werden de punten met pijn en moeite veilig gesteld. We kunnen dan ook met zijn allen stellen dat het geen beste wedstrijd was, maar op het juiste moment werd er gepiekt. De laatste drie minuten was er een voorsprong die gedegen werd uitgespeeld en de eindstand was 14-16.

Na drie gewonnen wedstrijden wordt de lijst nog steeds aangevoerd door Telstar 1. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen DES uit Delft op het programma. We hopen jullie allemaal te zien en te horen in de Slag om 19.40 uur.