Eerste ontwikkeling 'Smidspol' in Nijkerk voor Scania

25 november 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Scania is het eerste bedrijf dat wordt ontwikkeld op het terrein de 'Smidspol' in Nijkerk. Op 20 november werd het eerste beton gestort voor een nieuwe werkplaats van Scania Nederland bv. Evert Halvarsson, Algemeen Directeur van Scania en Henny Smink van Smink Vastgoed bv stortten, bijgestaan door vier medewerkers van de nieuwe werkplaats, persoonlijk een deel van het eerste beton. Tegen de zomer van 2013 zal Scania het nieuwe pand in gebruik nemen en verhuizen van de huidige locatie in Amersfoort. De bouw wordt gerealiseerd door Slingerland Bouw bv in Nijkerk.

Het nieuwe pand zal op alle fronten het nieuwste en modernste herbergen wat heden ten dage benodigd is voor professioneel onderhoud aan trucks, bussen en trailers. Op een kavel van ca. 9.000 m2 wordt een werkplaats gebouwd met 6 doorrijpoorten. De totale lengte is voldoende om de lange LZV combinaties in zijn geheel onder dak te kunnen servicen. Het pand krijgt ondergronds een volledig afgedichte installatie voor de opslag en verwerking van alle vloeistoffen. In de separate APK straat kunnen alle benodigde inspecties snel en efficiënt worden uitgevoerd.

Alle medewerkers van de huidige werkplaats in Amersfoort zullen meeverhuizen naar de nieuwe werkplaats in Nijkerk. De vier mannen die bij de eerste stort assisteerden waren elk meer dan veertig jaar in dienst bij Scania.

De volledige Scania dealerorganisatie is door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit en de BOVAG gecertificeerd 'Erkend Duurzaam'. Ook dit nieuwe pand voldoet vanaf de start al volledig aan het certificaat. De energievoorziening, waterhuishouding, verwerking van schadelijke stoffen en de arbeidsomstandigheden gaan ruimschoots aan alle eisen voldoen.

Scania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto's, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland wordt Scania vertegenwoordigd door Scania Nederland B.V en zij biedt werk aan ca. 850 mensen verdeeld over 37 eigen werkplaatsen. Daarnaast wordt nauw samengewerkt met nog eens 6 zelfstandige dealers.

Een breed servicepakket van o.a. verhuur, leasing, driver training, onderhoud- en reparatiecontracten is geïntegreerd in het commerciële aanbod om de professionele vervoerder zo breed mogelijk te ondersteunen. In Nederland wordt de Scania-aanwezigheid nog aangevuld door de fabriek van Scania Production Zwolle. De fabriek in Zwolle, waar nog eens zo'n 1.200 mensen werken, is de grootste Scaniafabriek ter wereld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie