ZVV Sparta en Annour brengen spanning en sensatie in derby

25 november 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Sporthal Corlaer was vrijdagavond het decor van de derby tussen nummer drie ZVV Sparta en nummer twaalf Annour. Dit grote verschil op de ranglijst was deze avond echter niet terug te zien in de Nijkerkse sporthal. Een gedreven Annour en een even strijdlustig ZVV Sparta bezorgden de massaal toegestroomde supporters een heerlijk avondje zaalvoetbal met als uiteindelijke winnaar de thuisploeg.

De Nijkerkers trokken vrijdagavond 23 november aan het langste eind in een zeer aantrekkelijke zaalvoetbalwedstrijd. De clash tussen de twee zaalvoetbalteams uit de aangrenzende gemeenten Nijkerk en Amersfoort was een echte derby. Passie, strijd, overtredingen, onnodige fouten, een rode kaart, fanatiek publiek en een grillig scoreverloop waren de perfecte ingrediënten voor een ware thriller in de Eerste Divisie A.

Waar de bezoekers uit Amersfoort voortreffelijk begonnen door binnen de minuut de score al te openen, daar bogen de Nijkerkers daarna de scoren vrij snel om in hun eigen voordeel. Eerst mocht René Kamphorst de stand gelijk trekken door een harde voorzet van Kemal Gezer binnen te lopen. Daarna was het Auke Walet die met zijn specialiteit (de vrije trap) de voorsprong bracht voor de oranjehemden en via Mohamed Bouraarassi werd de marge zelfs op twee gebracht.

Dat de thuisploeg vervolgens toch ging rusten met een achterstand was vooral te wijten aan een bekende kwaal die al het hele seizoen opspeelt bij de Spartanen: onnodig balverlies leiden. De 0-1 was daar al een mooi voorbeeld van toen Gezer de bal verloor, de 3-3 en de 3-4 toonden aan dat de Nijkerkse zaalvoetballers op dit gebied nog veel winst kunnen behalen. 51 doelpunten tegen in 11 wedstrijden is niet een moyenne dat hoort bij een subtopper. Het is dat de mannen van coach Boutaarout tegenover deze vele tegentreffers nog meer eigen gemaakte doelpunten zetten, waardoor de derde plaats die nu bezet wordt totaal niet onverdiend genoemd kan worden.

Na de theepauze kregen de Amersfoortse bezoekers al vrij snel een rode kaart (2x geel), waarna Sjaak Termaaten in de man meer situatie de stand weer op gelijke hoogte bracht. Maar zoals al gezegd in de inleiding, deze wedstrijd was een echte derby met een grillig scoreverloop. Annour toond veerkracht en wist wederom op voorsprong te komen uit een vrije trap. De muur van de Spartanen ging hierbij niet vrijuit.

Hierna volgde een rommelige fase met kansen over en weer. Keeper Boute - die was ingevallen voor de geblesseerde keeper Timmer - hield in deze fase zijn ploeg uitstekend op de been en incasseerde geen tegentreffer meer. Dat gaf Auke Walet de gelegenheid om de stand weer op gelijke hoogte te brengen via zijn specialiteit, de vrije trap.

Het slotakkkoord was uiteindelijk voor topscorer Bouraarassi. Met een weergaloos afstandsschot bracht hij de Nijkerkers op een 6-5 voorsprong en die voorsprong werd totaan het laatste fluitsignaal niet meer weggegeven.

Beide ploegen deden in deze wedstrijd aan klantenbinding en maakten er een waar spektakel van. Winnaar van deze wedstrijd was dan ook niet alleen ZVV Sparta, maar ook de volop aanwezige supporters hadden genoten van een 'heerlijk avondje zaalvoetbal'.

Volgende week staat er een echte kraker op het programma voor de Spartanen. In Hoorn is nummer één HV/Veerhuys de volgende tegenstander. Bij winst in deze uitwedstrijd breken de Nijkerkers de stand weer volledig open en schuift de top drie nog dichter bij elkaar. Om 21.15u wordt er afgetrapt in sporthal Vredehof.

advertentie
advertentie