Hoevelaken F1 en F2 overtuigend kampioen

25 november 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - De najaarscompetitie nadert langzaam maar zeker haar einde en dat betekent, dat er hier en daar op de regionale velden al de eerste kampioenen van het seizoen 2012-2013 kunnen worden begroet. Ook in Hoevelaken was dat op zaterdag 24 november het geval. Maar liefst twee teams konden na afloop van hun wedstrijd op de boerenkar: Hoevelaken F1 en F2 hadden zaterdag beiden aan één punt genoeg om zich kampioen te mogen noemen, maar wonnen hun wedstrijden overtuigend. In de 'voorwedstrijd' zette Hoevelaken F2 in een derby Terschuurse Boys F1 opzij. Na een 5-0 ruststand waren 8-1 de harde cijfers na afloop. ,,Mooi voor die jongens'', zei één van de sportieve Terschuurse coaches al halverwege de wedstrijd. ,,Als we nu in deze wedstrijd allebei kampioen konden worden, dan was het anders, maar ik gun het jullie wel. Dit teams is verdiend kampioen geworden in deze klasse''.

Na afloop vond een heuse huldiging plaats, waarbij naast bloemen een ware kampioenschaal werd overhandigd. Ook kregen alle spelers een aandenken in de vorm van een trofee.

Na het overtuigende optreden van Hoevelaken F2 was het 'vlaggenschip' van de F-pupillen aan de beurt, om het kampioenschap binnen te slepen. Het nog ongeslagen Hoevelaken F1 moest het opnemen tegen SDC Putten F2 en dat was voor de Puttenaren een kansloze missie. Bij rust leidden de mannen van Ronald Kleinveld en Sem van der Velde al met 3-0, na de rust liep de ploeg uit naar 5-0. De resterende twee competitiewedstrijden zijn nog slechts 'om des keizers baard'.

Voor de huldiging was de Goedheiligman naar Kleinhoven gekomen. Weliswaar kwam hij pas om twee uur officieel in Hoevelaken aan, maar dat had alles te maken met het feit, dat hij in de ochtenduren eerst de kampioenen van Hoevelaken moest feliciteren. De spelers kregen van Sinterklaas, die met zijn Pieten meeging op de boerenkar, allemaal een kleine schaal als herinnering aan dit kampioenschap.

Om het dorp op de hoogte te stellen van de kampioenschappen gingen Hoevelaken F1 en F2 afzonderlijk op de boerenkar door het centrum van Hoevelaken. Een traditie, die al vanaf de eindjaren zestig bij sc Hoevelaken hoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie