Veensche Boys consolideert winst

25 november 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN - De vorige week bij een stand van 0-1 gestaakte competitiewedstrijd ESC - Veensche Boys is alsnog in een winst omgezet door de ploeg uit Nijkerkerveen.

Een kwartier na rust scoorde Ferdi van de Pol de bevrijdende tweede treffer en konden de drie verdiende punten aan het conto van de Boys, zij het met enige vertraging, worden toegevoegd. Ferdi van de Pol, toch al flink aanwezig in de wedstrijd, knikte de bal uit een hoekschop van Hans van de Haar raak. Het was een doelpunt die als een bevrijding werd gevierd. Ondanks het feit dat ESC niet noemenswaardig gevaarlijk werd voor de goal van doelman Joeri Epskamp, hield het beklemmende gevoel aan dat de tegentreffer ook in de lucht kon hangen. Wat Veensche Boys in elk geval aantrof, was toch een redelijk anders Elburger SC. De ploeg was op enkele plekken aangepast en men speelde minder onrustig. Leek de ploeg van trainer Henk Nieuwenhuis vorige week nog rijp voor de slacht, ditmaal ging het een stuk moeizamer om de blauwwitten eronder te krijgen. De eerste helft, althans het restant van vorige week, leverde nauwelijks kansen op voor de Boys. Alleen Kevin Hols had twee ballen om in te schieten, maar hij wist het net niet te vinden. Wel waren er grove overtredingen te noteren op Hans van de Haar en Jan Struijk op de enkel die niet eens met kaarten werden afgestraft. Diezelfde Struijk werd in de slotfase van de tweede helft nogmaals schandalig neergehaald, hetgeen rood had moeten betekenen, maar ook ditmaal zag arbiter Van Dijk slechts aanleiding om geel uit te delen. Na de goal van Van de Pol ging Veensche Boys veel frivoler spelen en creëerde het meerdere kansen. Deze werden echter niet meer benut. Met deze punten vestigt Veensche Boys zich wat steviger in de subtop.