Sint ook in Hoevelaken gearriveerd

25 november 2012 om 00:00 Nieuws

Goedheiligman feestelijk ontvangen

HOEVELAKEN - Nadat Sinterklaas vorige week al met de boot in Nijkerk gearriveerd was uit het verre Spanje, stond zaterdag 24 november Hoevelaken op het programma. De plaats van aankomst in Hoevelaken was het industrieterrein Horstbeek, ter hoogte van de motorzaak van Gert Doornekamp. Hij kwam daar met zijn mini stoomboot aan op het daar gelegen water.

door Gerrit Steen

Maakte Sinterklaas vorig jaar nog gebruik van een heuse helikopter, deze keer was net zoals voorgaande jaren weer gekozen voor een Sinterklaasintocht over water per stoomboot. Aangezien het water ter plekke niet zo diep is kon de Goedheiligman geen gebruik maken van zijn grote stoommachine maar moest hij overstappen op een klein stoombootje. Voor de oude man een wiebelig gebeuren, één verkeerde beweging van de Sint of één van zijn Pieten zou mogelijk een ongewenste duik in het koude water tot gevolg zou kunnen hebben, maar het ging wederom heel goed.

Vreugdegehuil

Zodra hij met zijn Pieten op het netvlies verscheen van de honderden kinderen met hun ouders, klonk er een vreugdegehuil op uit de vele kelen. Voorzichtig stapte de Sint met een aantal Pieten uit het stoombootje en maakte van de gelegenheid gebruik om tal van kinderen de hand te schudden en de gelegenheidsfotografen de mogelijkheid te bieden fraaie plaatjes te schieten. Na dit enthousiaste welkom stapte Sinterklaas in de gereedstaande stoomboot op wielen. In optocht ging het daarna richting het centrum van Hoevelaken. Jammer was wel dat de gecontracteerde harmonie/fanfare zich woensdagavond met een telefoontje af had gemeld zodat er geen muzikale begeleiding was.

Voorbeeldig

Op de Brink werd Sinterklaas hartelijk verwelkomd door de voorzitter van de Ondernemersvereniging Wout van Baal en burgemeester Renkema. Sinterklaas nam daarna het woord over en sprak de kinderen toe. Hij zei blij te zijn weer in Hoevelaken te mogen verschijnen. Hij vond dat de meeste kinderen zich dit jaar weer goed en voorbeeldig gedragen hadden en raadde hen aan in de komende periode voorzichtig hun schoentjes te zetten. Samen met twee muzikale clowns werden vervolgens een aantal liederen gezongen.

Rondgang

Tijdens zijn rondgang over de Brink kon iedereen die dat wilde Sinterklaas persoonlijk de hand schudden. Van deze uitnodiging werd dankbaar gebruik gemaakt. Sinterklaas kwam bijna handen tekort om alle kinderen van Hoevelaken, en in veel gevallen ook hun ouders, een hand te geven. Voor alle kinderen had hij een goed woord over en liet hij zich gewillig fotograferen voor het familiealbum. De Sint ging door met zijn rondgang tot het al schemerig begon te worden. Moe maar voldaan keerde Sinterklaas terug naar zijn geheim gehouden verblijfplaats. "Er is nog veel werk te verrichten voor mij en mijn Zwarte Pieten. Alle pakpieten zijn continu in de weer om alle cadeautjes in te pakken voor de schoentjes die de Hoevelakense kindertjes gaan zetten. En geloof me maar dat dat een hele klus is."

advertentie
advertentie