Flevo Dames winnen ruim na goed teamwork

25 november 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Zaterdag mochten de dames van Flevo thuis aantreden tegen de dames van DWV uit Doesburg. Een voor de Flevo dames onbekende ploeg. De Flevo dames konden deze wedstrijd helaas niet op volle sterkte aan treden, het was dus duidelijk dat men vol aan de bak moest.

Binnen dertig seconden opende Margrita Bolink de score voor Flevo met een prachtige midvoor actie. Helaas brak DWV even later door de verdediging van Flevo heen en wist de gelijkmaker te scoren. Voor de Flevo dames het teken om een tandje bij te schakelen. Door veel in te zwemmen wisten ze flink veel chaos in de verdediging van DWV te creëren waardoor er een overtal situatie ontstond. Flevo profiteerde hier niet van, maar de toon was gezet. Na een knappe break van Cindy Schraven kon zij het 2e doelpunt van de avond scoren.

In het tweede part was heet spelbeeld niet anders. Flevo combineerde goed en de dames wisselden op de posities elkaar voortdurend af. Hierdoor kwam Joke Vastenburg op de midvoor positie te liggen en ook zij liet zien op de mid-voor positie prima uit de voeten te kunnen: 5-1. Het laatste doelpunt in dit part was een mooi samenspel, keepster Vivian Haandrikman paasde de bal precies voor de knap vrij gezwommen Cindy Schraven, die vervolgens de bal aan Joke Vastenburg overliet, 6-1.

De vraag was dan ook niet meer of Flevo zou winnen, maar de dames wilden wel een ruime overwinning. Bovendien kon jeugdspeelster Celine van der Horst haar debuut maken in dames 1. Flevo ging door met de goede inzwemacties en kreeg al snel weer een overtalsituatie, waar wederom niet van geprofiteerd werd. Gelukkig wisten de dames wel de score verder uit te bouwen, zo maakte Naomi Heimensen haar eerste doelpunt van de avond door de bal prachtig diagonaal in het doel te werken.

Het laatste part stond alleen nog in het teken van de score uitbouwen. Door dat de verdediging onder leiding van Jose van den Hoven zo strak lag, had DWV moeite om binnen de 30 seconden een aanval af te ronden. Miranda van de Vliert profiteerde hiervan, zij ontving de bal na een goede sprint: 9-1. DWV had de moed inmiddels al opgegeven en beging in het laatste part nogmaals een overtreding zodat Flevo via Margrita Bolink de eindstand van 10-1 op het scorebord zette. Een prima avond dus voor de dames van Flevo, die vooral konden terugkijken op prima teamwork.

Doelpunten Flevo: Margrita Bolink 4, Joke Vastenburg 3, Cindy Schraven 1, Naomi Heimensen 1, Miranda van de Vliert 1.

advertentie
advertentie