Gehandicapten parkeerkaart vervangen door registratiesysteem

31 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De fractievoorzitter van de CU-SGP, Hilbrand Rozema, diende bij de bespreking van de begroting een motie in om de parkeerkaarten voor gehandicapten te vervangen voor een centraal registratiesysteem. Rozema wees erop dat er steeds vaker wordt ingebroken in auto's om deze parkeerkaarten te stelen, zodat de dief overal gratis kan parkeren. Rozema: ,,Er worden al parkeerkaarten op Marktplaats.nl aangeboden met een waarde van 1500 euro.'' Bij een centraal registratiesysteem kan de parkeerwachter het kenteken intoetsen en krijgt hij vanuit dat systeem informatie of de betreffende auto van een gehandicapte is.

Volgens wethouder Bert de Graaf is afgelopen zomer al een besluit genomen om dat systeem in te voeren. Dat verbaasde Rozema. ,,In buurgemeenten in de regio Vallei, vraagt men zich wanneer Nijkerk hiermee aan de slag gaat.'' Patricia van der Hurk merkt op dat de invoering van de computerapplicatie slechts een halve dag in beslag neemt. Beiden vroegen zich waarom het systeem, dat zo eenvoudig is, niet allang was ingevoerd en bekend gemaakt.

Wethouder Bert de Graaf moest het antwoord schuldig blijven. ,,Het is geen collegebesluit geweest, omdat er geen geld mee was gemoeid. Het is op ambtelijk niveau besloten. Ik zal het nagaan.''

Dat was voor Rozema reden in een motie het college op te roepen het systeem voor 1 januari 2013 in te voeren. De motie kreeg steun van de hele raad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie