Sociale huurwoningen tijdelijk weer beschikbaar voor modale inkomens en hoger

29 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Woningzoekenden met een gezinsinkomen hoger dan € 34.085,- komen per direct ook weer in aanmerking voor een sociale huurwoning van Woningstichting Nijkerk (WSN). Op basis van het verwachte aantal mutaties voor de rest van dit jaar stelt WSN de inkomensgrens tijdelijk weer open.

Sinds 2011 zijn woningcorporaties door de overheid verplicht om jaarlijks 90% van de vrijkomende sociale huurwoningen toe te wijzen aan woningzoekenden met een gezinsinkomen van max. € 34.085. Woningzoekenden met een hoger inkomen kwamen dit jaar daarom nog niet aanmerking voor een sociale huurwoningen.

Grenzen per direct open

Monitoring van de woonruimteverdeling in 2012 tot nu toe, wijst uit dat WSN dit jaar aan de 90% norm zal voldoen. Daarom passen wij per direct de inkomensgrens aan en stellen de huurwoningen ook beschikbaar aan gezinnen met een modaal inkomen en hoger. ,,Sinds de invoering van de 90% norm vallen deze middeninkomens tussen wal en schip op de woningmarkt. Met het openstellen van de grenzen bieden we hen nu toch een kans op een andere woning.'', aldus Peter de Wilde van WSN.

Hoe lang WSN de grenzen openstelt is nog niet bekend. Op het moment dat de grens van 10% overschrijding bereikt is, zal de inkomensgrens weer worden ingesteld en gaat de woonruimteverdeling weer conform de regelgeving van de overheid. Woningen met een max. huurprijs van € 664,66* worden dan weer uitsluitend aangeboden aan woningzoekenden met een inkomen van max. € 34.085.

Gewijzigde huurinkomensverhoudingen

Met het openstellen van de grenzen, zijn de inkomenseisen in relatie tot de huurprijs van een woningen aangepast. In de huurinkomenstabel op www.wsnijkerk.nl staat exact welke huur-en inkomensgrenzen WSN vanaf 29 oktober 2012 gebruikt bij woningtoewijzing.

*) huurprijspeil 1 januari 2012

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie