Sparta Basketball JU18 ongeslagen

29 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Zaterdag 27 oktober trok een 8-man sterk Sparta team ten strijde tegen een 13-man sterk compleet Aris team uit Leeuwarden. Door afwezigheid van enkele spelers begonnen de Spartanen wat onwennig aan de wedstrijd en het begin kenmerkte zich dan ook door slordig basketball met veel onnodige missers.

De geringe mogelijkheid om spelers te kunnen wisselen zorgde eveneens voor wat geforceerd spel onder de Spartanen die moesten voorkomen om onnodige persoonlijke fouten te maken. Even lijkt het erop dat de Spartanen het moeilijk gingen krijgen terwijl er juist vandaag aan het vergroten van hun doelsaldo gewerkt moest worden. Gelukkig was ook het spel van de thuisploeg uit Leeuwarden van dien aard dat ze verzuimden om gebruik te maken van het spel van de Spartanen en zo de gasten uit Nijkerk op een achterstand te brengen. Beide teams gingen na twee kwarten de rust in met een voorsprong voor Sparta Nijkerk van 29 - 35. In de rust blijkt het nodige medegedeeld door de Spartaanse coach want in het derde kwart hervindt het Bolwerkteam zijn vorm en loopt het door een gecontroleerde verdediging en aanval uit naar een voorsprong die Aris in het laatste kwart niet meer konden inlopen. De wedstrijd werd gewonnen door Sparta Nijkerk met 43 - 87. Dus ,,it ken net'' ging deze keer niet op voor de ploeg van Sparta Nijkerk want ook deze wedstrijd gold; ,,It ken wel''.

Zaterdag 3 november moeten de Spartanen richting onze hoofdstad voor een spannende wedstrijd tegen BC Apollo, de nummer drie van de competitie. Aanvang om 14.00 uur in de Apollohal. De volgende thuiswedstrijd van Sparta JU18 is op zaterdagavond 10 november om 20.30 uur in Sporthal Watergoor tegen de eveneens ongeslagen Woodpeckers U18-1 uit Houten. Een volle tribune met supporters zal het team zeker helpen.