Technisch netwerken bij Damen Dredging in Nijkerk

28 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Platform Techniek, een samenwerkingsverband tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt, organiseert ook dit jaar de 'Techniek aan Boord' dagen. Jongeren kunnen tijdens deze dagen kennis maken met techniek. Maar ook ondernemers zijn van harte welkom op de speciale techniek netwerkbijeenkomsten.

De netwerkbijeenkomsten, die naast Nijkerk in nog drie plaatsen wordt gehouden, zijn opgezet om twee redenen. ,,We willen bedrijven kennis laten maken met het Platform Techniek en we willen deze bedrijven de mogelijkheid geven om binnen de eigen branche te netwerken'', legt Annemiek Fidder uit. Zij is projectmanager Stichting Platform Techniek Noordwest Veluwe.

Platform Techniek is opgericht om jongeren, die op een bepaald moment een opleiding moeten kiezen, te laten ervaren hoe leuk, veelzijdig en interessant techniek is. De leerlingen van het Corlaer College uit Nijkerk zullen op 14 november een bezoek brengen aan de Techniekboot. Hier zijn tien werkstations ingericht op het gebied van onder andere hydroliek, pneumatiek, mechatronica en mobiele besturingstechniek. Brugklassers kunnen interactief kennismaken met techniek door de werkstations zelf te bedienen, Landstede studenten begeleiden dit.

Tijdens de netwerkbijeenkomst worden een aantal van deze technieken gedemonstreerd. Verder zal een bestuurslid uitleggen wat de Stichting Platform Techniek doet om de jeugd te stimuleren om te kiezen voor een technisch beroep. Ook is er een korte presentatie van een Techniekambassadeur; dit is een leerling of een jonge medewerker met een passie voor techniek. Hij of zij zal vertellen over de zeven werelden van techniek waar zich veel boeiende banen bevinden.

De netwerkbijeenkomst in Nijkerk wordt gehouden op dinsdag 13 november van 18.30 tot 20.00 uur bij Damen Dredging aan de Edisonstraat 32 in Nijkerk. ,,We hopen op een drukbezochte bijeenkomst want uiteindelijk zullen we er samen voor moeten zorgen dat ook in de toekomst goed opgeleid en gemotiveerd personeel beschikbaar is'', aldus Annemiek Fidder.

Aanmelden kan tot 9 november. Mail de bedrijfsnaam, de locatie Nijkerk en het aantal personen naar annemiek@platform-techniek.nl.

advertentie
advertentie