Strijdlustig Veensche Boys vergeet te scoren

28 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN - Veensche Boys is afgehaakt in de plaatsen om de top van de competitie. Tegen OWIOS werd ongelukkig 1-0 verloren, terwijl een punt minimaal was verdiend, al was het alleen maar vanwege de inzet. De belangen waren groot voor de ploeg uit Nijkerkerveen. De aspiraties om de bovenste plekken stonden immers op het spel tegen een ploeg die zowel weinig scoorde maar tot dusver ook erg doelpunten (2) tegen kreeg. Veensche Boys speelde helemaal niet onverdienstelijk in de wedstrijd. De eerste twintig minuten waren helemaal in de zak van de Boys, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet. Na een half uur spelen was het verdediger Hendri Nagelhout van OWIOS die de bal meenam richting de middenlijn en een spel op drie schijven uitvoerde. Aanvoerder Benny Veldhoen kreeg alle ruimte het zestien meter gebied van Veensche Boys binnen te treden en schoot diagonaal in. Doelman Joeri Epskamp zat er nog dicht bij: hij duwde de bal zo ver mogelijk naar buiten, maar helaas ging de bal via binnenkant paal binnen. Tegen de verhouding in stond OWIOS op voorsprong en ging daarna gesterkt door de goal ook krachtig door. Toch kon Veensche Boys nog wel wat terugdoen in de wedstrijd. Het was Ferdi van de Pol die een aantal schoten waagde maar een zweefdujk van de formidabele keeper Marcel van der beek voorkwam erger. Diezelfde Van de Pol werd na rust gewisseld voor Kevin Hols. Het devies bleef hetzelfde: gewoon blijven voetballen en dan komt het doelpunt vanzelf wel. Dat werd echter in de tweede helft niet meer gedaan. Het spel werd onvriendelijker, er werd geschopt, er waren opstootjes en er werd nagetrapt richting Jos Bouw en een veel te harde actie van doelman Joeri Epskamp die zijn opponent vloerde. Die laatste acties waren eigenlijk rode kaarten waard, maar de scheidsrechter was coulant. Over en weer bleek er ontevredenheid, dat met het spel op zich weinig nog te maken had. De wedstrijd modderde in de tweede helft voort. Alleen Jan Struijk en Kevin Hols kregen nog een grote kans. Veensche Boys is daarmee afgezakt naar de middenmoot en OWIOS is nog helemaal in de race voor wellicht het kampioenschap.