Open dag Scouting Kiliaen van Rensselaer

28 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Zaterdag 3 november houdt de Scouting Kiliaen van Rensselaer een open dag vanaf 10.00 uur tot 12.00 uur in ons clubhuis, Holkerweg 58 te Nijkerk. Een routebeschrijving is te vinden op onze website.

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Scouts hebben veel plezier met elkaar en leren samen te werken en respect te hebben voor de ander en voor de natuur. Kinderen en jongeren ontwikkelen zich bij Scouting op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen de ruimte om te ontdekken en te leren.

Elke week ben je, samen met andere kinderen, in de natuur en maak je met elkaar een hoop leuke, maar ook spannende dingen mee. Wel eens geprobeerd een vlot te bouwen of een boomhut? Natuurlijk krijg je hulp van je leiding, maar je mag ook met elkaar oplossingen bedenken.

Scouts gaan op kamp en dat is een grote uitdaging. De ene keer overnacht je in het clubhuis en een andere keer ga je ergens in het land logeren. De tijd vliegt en voor je het weet is een jaar voorbij en heb je een heleboel geleerd, een hoop leuke dingen gedaan en nieuwe vrienden gemaakt.

Bij Scouting speel je in je eigen leeftijdsgroep. Dit noemen we een speltak. Iedereen krijgt zijn eigen uitdagingen en kan zo het Scoutingspel met plezier spelen. Onze groep behoort tot de landscouts.

De leeftijdsgroepen, jongens en meisjes gemengd, zijn als volgt:

Welpen: 6 - 10 jaar.

Scouts: 11 -14 jaar.

Explorers: 15 - 18 jaar.

Roverscouts: 18 - 21 jaar.

Vanaf je 18e mag je, als je dit leuk vindt, zelf leiding gaan geven aan één van de groepen.

Wil jij de uitdaging aangaan? Kom dan eens kijken bij onze Scoutinggroep. Kijk voor meer info op www.scoutingnijkerk.nl of volg ons op Facebook: facebook.com/ScoutingNijkerk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie