Flevo dames verliezen eerste wedstrijd

28 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Voor de dames van Flevo stond afgelopen zaterdag weer een wedstrijd op het programma, dit keer tegen de Houtrib uit Lelystad. De Houtrib is een oude bekende van de dames, zij hadden elkaar al eerder ontmoet in een lagere klasse. Toen nam beide keren Flevo de punten mee naar huis. Nu wisten de dames dat de Houtrib voor een eventuele promotie gaan dit seizoen en dat het nog weleens een lastige wedstrijd kon worden.

Flevo begon goed en pakte meteen de leiding in de wedstrijd. Magrita Bolink wist binnen de minuut meteen een midvoor actie te maken en kon de bal in het doel te plaatsen. 1-0. Alleen liet de Houtrib het hier niet bij zitten, binnen een minuut had de Houtrib hierop een antwoord. 1-1. Vervolgens maakte de dames uit Lelystad een verdedigende fout, er werd een dame uitgestuurd en de dames van Flevo hadden een overtal situatie, hieruit kon helaas niet van worden geprofiteerd.

In het tweede part was het flevo die een zware fout maakte, hierdoor moesten ze met een man minder het doel verdedigen, dit lukte helaas niet zoals erin de training op geoefend was, het resultaat was dan ook dat er door de Houtrib gescoord werd. 1-2. De dames merkte dat ze hard moesten werken voor de bal en dat de tegenstander van hetzelfde kaliber was als zijzelf. Flevo bouwde aanvallen steeds beter op maar wisten steeds maar niet de ballen in het doel van tegenstander te plaatsen. De Houtrib wist dat wel te doen, Flevo keek dan ook aan het eind van het tweede part tegen een 1-3 achterstand aan. Helemaal aan het eind wist Jose van den Hoven nog een fraai afstands schot achter de keepster van de Houtrib te plaatsen. 2-3.

In het derde part was het eigenlijk meer een zwemwedstrijd, de beide ploegen wisten dat ze aan elkaar gewaagd waren. Alleen flevo kon dit part een aanval goed uitspelen. Joke Vastenburg schoot de bal keihard in het doel van de dames uit Lelystad. 3-3.

De laatste maar beslissende part moest bepalen wie er eventueel met de drie punten naar huis zou gaan. Flevo maakte wederom een zware persoonlijke fout, hieruit werd gescoord door de dames van de Hourtib. 3-4. Hierna maakte beide ploegen nog een uitsluitsel van twintig seconde maar beide teams wisten hiervan niet te profiteren. De dames uit Lelystad namen de drie punten mee naar huis. Dames van flevo hebben hun eerste nederlaag gehad dit seizoen en staan nu op een uitstekende derde plaats in hun competitie. Volgende week staat de Woelwaters uit Harderwijk op het programma wederom een oude bekende.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie