Nijkerkse wijnen dit jaar opnieuw in de prijzen

26 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Wijngaard Aan de Breede Beek, gelegen op het landgoed Slichtenhorst te Nijkerk, is door het RegentForum in Duitsland het afgelopen weekend bekroond met de zilveren medaille voor haar rode wijn: Regent 2009 Selectie. Evenals het vorige jaar een medaille, maar nu een trede hoger.

Ook is de wijngaard Aan de Breede Beek bij de Nationale Wijnkeuring in september 2012 onderscheiden met drie prijzen. De wijnkeuring georganiseerd door het Wijninstituut Nederland en het Wijngaardeniersgilde Nederland in samenwerking met het Productschap Wijn.

Wijngaard Aan de Breede Beek kreeg de zilveren medaille voor de witte wijn Muscat Blanc 2011 en de bronzen medaille voor de witte wijn Blanc de Cabernet 2011. De rode wijn Regent 2009 Selectie moest in deze nationale keuring genoegen nemen met het Win-keurzegel.

Ook hier zijn de Nijkerkse wijnen ten opzichte van het vorige jaar een trede hoger geëindigd.

Hieruit blijkt dat de Nijkerkse wijnen een op goed niveau stabiliseren en dat het Nederlandse klimaat het mogelijk maakt wijnen op een hoog niveau te brengen.

Door veel inzet en met veel zorg en enthousiasme van het vrijwilligers team en wijngaardenier Henk Breugem zijn deze prijzen de kroon op hun werk.

Het resultaat van de wijngaard Aan de Breede beek toont opnieuw aan, dat de Nederlandse wijnbouw zich nationaal en internationaal kan meten qua kwaliteit van de wijnen.

Menig dis kan zich exclusief onderscheiden met Nederlandse wijnen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie