De witte toren van Nijkerk is de mooiste van Nederland!!!

14 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Nijkerkers wisten het allang, nu weet heel Nederland dat de Nijkerkse toren de mooiste van Nederland is. In een live-uitzending vanaf de toren in Nijkerk maakte Hans van Willigenburg zondagmorgen bekend dat de Nijkerkse toren door de luisteraars is uitgeroepen tot de mooiste van Nederland.

door Henk Brinkman

De strijd is spannend geweest tot het laatste uur voordat de stembus donderdagavond werd gesloten. Gebleken is dat Nijkerkers veel actiever gebruik hebben gemaakt van social media. Veel stemmen werden tot donderdagavond nog uitgebracht via de speciale facebookpagina's die speciaal voor deze verkiezingen waren gemaakt. In Breda gebeurde dat in veel mindere mate.

De pagina's waren gemaakt door Henry Hamstra, broer van Stad Nijkerkcolumnist Harry Hamstra, die de actie in Nijkerk aanzwengelde met zijn columns. Henry vertelt dat hij hoorde dat de supportersvereninging va de Bredase voetbalclub NAC vorige week een actie was gestart om de OLV-toren uit Breda te steunen. Dat leidde tot een voorsprong voor de Bredase toren. Henry Hamstra: ,,Wij hebben toen een bericht naar de supportersverenigingen gestuurd met de vraag of zij dat op zich lieten zitten. Dat is vooral in Tilburg bij Willem II opgepikt. Dat leidde weer tot veel extra stemmen voor Nijkerk.''

De redactie van deze krant heeft maandag een persbericht gestuurd naar zusterkranten in Barneveld, Leusden, Amersfoort, Putten, Ermelo en Harderwijk met een oproep tot steun vanuit de regio voor de Nijkerkse toren. Ook dat leverde weer veel stemmen op.

Maar ook de Nijkerkers zelf zijn zeer actief geweest. Ondernemers en winkeliers steunden de actie waar zij maar konden. Die gezamenlijke inspanning heeft nu een prachtig resultaat opgeleverd. Nijkerk heeft nu al een cadeau bij de viering van 600 jaar stadsrechten: De mooiste toren van Nederland.

(Later meer)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie