Prinsheerlijk eten bij Prins Heerlijk

17 oktober 2012 om 00:00 Ondernemend

In een gesprek vertellen Klaas van den Brink van ‘s Heeren Loo, Carien Stapelbroek van Di-eetgezond, Stèphen Roelofsen van Vestaal Vastgoed B.V. en Wendy van Veluw en Ronald van Panhuis van Prins Heerlijk wat Restaurant Prins Heerlijk is.

NIJKERK - Prins Heerlijk is een restaurant met een bijzonder karakter, een ontmoetingsplaats voor mensen met en zonder beperking.

door Maureen van Goethem

Prins Heerlijk is op 27 mei 2009 geopend en is een dagbesteding project voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij hebben over het algemeen een grote afstand tot de arbeidsmarkt. ,,Bij Prins Heerlijk leren zij in de praktijk en met professionele ondersteuning wat het betekent om te werken in zowel de bediening als de keuken,’’ zegt Klaas. ,,Prins Heerlijk wil bovendien laten zien dat mensen met een beperking wel degelijk waarde hebben en uitstekend in staat zijn om een bedrijf draaiend te houden.’’

In het sfeervolle restaurant, met op de achtergrond onmiskenbaar het Nijkerkse gemaal, wordt een heerlijke lunch en diner geserveerd. Op de steeds wisselende menukaart staat een heerlijke variëteit aan van vlees- en visgerechten en vergeten groenten vermeld. Uiteraard telkens afgestemd op het seizoen. Wat dacht u van Knapperige Knacks, Niekarkse Sandwich of Dobbelsteen van Koolraap. De kok stelt met zijn keukenbrigade vriendelijk geprijsde gerechten samen. Iedere werkdag starten zij met boodschappen doen en koken. Alle ingrediënten voor het menu worden namelijk op de dag zelf vers ingekocht. ,,Wij werken met verse producten uit deze streek. Maar ook maken wij zelf brood, banket en hebben een eigen visrokerij,’’ aldus kok Ronald.

Ook Diëtistenpraktijk Di-eetgezond heeft een bijdrage geleverd. Carien: ,,De menusuggesties van Di-eetgezond zijn herkenbaar aan een groen label op de menukaart. Dit zijn gezonde, eerlijke, maar vooral heerlijke maaltijden. Een heerlijke tzatziki van yoghurt, zalmfilet of Tapperij van vers fruit.’’

Wildweken

Van 15 oktober t/m 17 november vinden bij Prins Heerlijk de Wildweken (het wild van Nijkerk voor Nijkerk) plaats. Chef-kok Ronald heeft een aantal Veluwse Wildspecials bedacht en deze in een heerlijk 4-gangen diner geplaatst. Op de website staan al verscheidene specials in de agenda vermeld. Wellicht staat er iets voor u bij.

u Prins Heerlijk. Oranjelaan 56-58, Nijkerk. Tel.: 2454300. www.prinsheerlijknijkerk.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie