Dubbele cijfers voor zaalvoetballers Sparta

8 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - ,,Klasse boys'', was de korte maar krachtige reactie van trainer Boutaarout na afloop van de vierde winstpartij op rij voor ZVV Sparta. De Nijkerkers beginnen steeds meer hun draai te vinden en dat werd afgelopen vrijdagavond ook uitgedrukt in de score. De dubbele cijfers werden gehaald tegen WS uit Egmond aan Zee: 10-4.

Sporthal Corlaer was afgelopen vrijdagavond het decor voor alweer de derde thuiswedstrijd van ZVV Sparta. Tegenstander deze avond was WS uit Egmond aan Zee. Na het eerdere beker treffen van vijf weken geleden (6-3 winst voor Sparta, red.) konden de Spartanen een gemotiveerde tegenstander tegemoet zien. Zij hadden immers nog wat recht te zetten na de vorige verloren wedstrijd.

Grote man aan de kant van de Nijkerkse zaalvoetballers was Ouassim Amr. Met drie doelpunten en twee assists drukte hij een grote stempel op de wedstrijd. Amsterdammer Amr was het die zorgde voor de eerste twee doelpunten van Sparta. Beide keren vond hij het net middels een lage schuiver. Tussendoor was WS nog op gelijke hoogte gekomen via een eigen doelpunt van René Kamphorst. Hij kon niet voorkomen dat een hard schot vanaf de zijkant via zijn voet in de goal belandde. Via doelpunten van Mohamed Bouraarassi, na assist van uitblinker Amr, en Kamphorst gingen de oranjehemden rusten met een 4-2 voorsprong.

Na de pauze gingen de bezoekers uit Egmond aan Zee naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer. De kustbewoners lieten daarbij zoveel ruimte vallen op de eigen helft waardoor ZVV Sparta gemakkelijk kon uitlopen naar een zeer ruime voorsprong. Doelpunten van Amr (laag schot), Sjaak Termaaten (na individuele actie en assist van Amr) en Bouraarassi brachten een 7-2 tussenstand op het scorebord.

WS wisselde met nog ruim 10 minuten op de klok de keeper in voor een meevoetballende speler. De tegenstander van ZVV Sparta hoopte op die manier met een ultieme poging nog wat te kunnen doen aan de score. Tegelijk gooide het daarmee ook de deur wagenwijd open voor de Nijkerkse promovendus. Sparta nam de verdedigende stellingen in en wachtte geduldig op balverlies van WS.

De Nijkerkers hoefden niet lang te wachten op dat balverlies en Farid Bouaissa was de eerste die een poging mocht wagen vanaf eigen helft. Hij zag zijn 'lange afstandspoging' in het vijandelijke doel belandden en tekende zodoende voor de 8-2. Nadat de bezoekers iets terug hadden gedaan waren ook Younes Zanzan en Auke Walet succesvol vanaf eigen helft. De mannen van coach Boutaarout profiteerden zodoende optimaal van het lege doel bij WS.

Aan het laatste Nijkerkse doelpunt van Walet zat nog wel een 'zit-ie-nou-wel-of-zit-ie-nou-niet' luchtje. De lange bal rolde van de ene paal over de doellijn naar de andere paal en kwam vervolgens op diezelfde doellijn weer tot stilstand. De toegesnelde speler van WS plukte vervolgens de bal op en vervolgde het spel. De scheidsrechter besliste op dat moment echter dat het een doelpunt was, tot grote ontzetting van de bezoekers. De Spartanen waren blij met dit cadeautje, de gasten uit Egmond aan Zee duidelijk niet. De keeper van WS kreeg zelfs direct rood nadat hij op een 'agressieve' manier op de scheidsrechter afstormde.

Door deze winst verstevigden de Nijkerkers de inmiddels verworven derde plek nog steviger in de Eerste Divisie. Volgende week staat een lastige uitwedstrijd op het programma voor de Spartanen. In sporthal Groeneweghal in Schagen is Scagha '66 de tegenstander. Aanvang van dit duel is 20.30 uur.