Subliem pianoduo in topvorm

8 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Velen wisten zaterdagavond 6 oktober de weg naar de Kruiskerk waar de Stichting Muziek Promotie Nijkerk haar eerste concert van het seizoen 2012-2013 op het programma had staan. Een pianoconcert met twee vleugels van het sublieme pianoduo Lestari Scholtes (1984) en Gwylim Janssens (1985).

Deze nog jonge pianovirtuozen, die al op vele podia over de hele wereld optraden en nu in Nijkerk te bewonderen waren, maakten hun vooraf aangekondigde talenten meer dan waar. Hoogstaande technische behendigheid gekoppeld aan een intens en energiek optreden deed het publiek ademloos luisteren.

Voor de pauze werden er stukken van de Oostenrijkse componisten Wolfgang Amadeus Mozart en Franz Schubert ten gehore gebracht, na de pauze was het de beurt aan de Franse componisten Ravel en Poulenc. Dat zij naast hun virtuoze spel, de te spelen composities zelf inleidden en toelichtten maakte de avond compleet.

Het publiek liet dat ook blijken met een langdurig en ovationeel applaus. Het volgende concert van de SMPN op zaterdag 8 december belooft wederom een prachtige voorstelling te worden met De Tenors en de sopraan Elisabeth Atkinson.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie