Een doelpuntrijke wedstrijd voor Dames Flevo

8 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De dames van Flevo thuis spelen zaterdag tegen de dames van EZ & PC. Aangezien ze daar al een tijd niet tegen hadden gespeeld waren de kansen lastig in te schatten.

EZ & PC kwam goed uit de startblokken en maakten al snel de 0-1. Na een overtalsituatie voor de dames van EZ & PC kwam ook de 0-2 op het scorebord. Een volgende overtalsituatie voor EZ & PC hielden de dames van Flevo het doel goed dicht, wat tot een goede aanval leidde. Nu werd er bij EZ & PC iemand uitgestuurd waar Margrita Bolink goed van wist te profiteren: 1-3.

Na het eerste part wist coach Michel Bos de boel goed op scherp te zetten. Helaas wist EZ & PC toch weer een gaatje te vinden om met een prima boogbal te scoren waardoor de 1-4 op het scorebord stond. Nu waren de dames van Flevo goed wakker geschud; Joke Vastenburg scoorde uit een overtalsituatie (2-4), en Naomi Heimensen bracht de score tot 3-4. Het antwoord van EZ & PC kwam al snel, binnen 30 seconden werd er tweemaal gescoord en stond het 3-6.

Toch merkten de dames van Flevo dat hun tegenstander moe begon te worden. Aan het begin van het derde partje heropende Rosanne Bakker binnen tien seconden de score. Daarna scoorde Naomi Heimensen haar tweede van de avond en amper een minuut later maakte Cindy Schraven er 6-6 van. Bij een overtalsituatie voor EZ & PC maakte zij hun zevende treffer. Met nog een minuut en een vol part te spelen floot de scheidsrechter voor een overtreding van een van de dames van EZ & PC, dit was haar derde persoonlijke fout waardoor zij niet meer mocht spelen. Flevo had nu een continue overtalsituatie waar zij prima gebruik van wisten te maken: Cindy Schraven en Rosanne Bakker scoorden allebei hun tweede doelpunt van de avond: 8-7.

In het vierde en laatste part bouwde Flevo langzaam de scores uit. Rosanne Bakker scoorden nog tweemaal, Cindy Schraven, Margrita Bolink en Naomi Heimensen allen nog eenmaal zodat de eindstand uit kwam op 13-7. Coach Michel Bos geeft de nodige tactische aanwijzingen tijdens de wedstrijd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie