Deroue naar P15 EK-Albacete

8 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Scott Deroue uit Nijkerkerveen is na een degelijk gereden EK-wedstrijd op het circuit van Albacete als gastrijder van het Spaanse Stylobiketeam gefinisht op P15. Een resultaat waar zowel Deroue als het voltallige team na afloop tevreden op terug keken.

Deroue had een goede start en pakte direct een plek of vier die hij echter weer moest inleveren toen hij in het gedrang naar buiten werd gedrukt . Na enkele ronden ontstond er een groep met daarin Deroue, de Italiaan Migno , de Span- jaard Sirerol en de Duitse IDM toprijders Ecklmayer en Heidel die onder leiding van Deroue op jacht gingen naar de voor hun rijdende Italiaan Pagliani. Deroue nam veelvuldig het voortouw, wist zelfs iets weg te lopen maar zag enkele ron- den later de voorband slijtageverschijnselen vertonen waarna hij geen risico meer nam en van het groepje alleen Ecklmayer voor moest laten om op P15 te finishen.

Deroue : ,, Het was een race met mooie duels met jongens die in hun eigen land tot de absolute top behoren maar ik kon het goed bijbenen. Het team had de motor perfect afgesteld waardoor ik snelle en constante tijden kon zetten en dankzij de data heb ik mijn pr. hier weer verbeterd waardoor ik nu bijna 2 seconden sneller was dan vorig jaar. Na afloop kwam het team me feliciteren. Ze waren tevreden. Het was mijn eerste race op een MotoGP3 Honda en het verschil ten opzichte van de snelst gereden ronde van de Brit Rogers bedroeg slechts 1.2 seconde. Dit was de laatste race van dit seizoen, ik heb er veel van opgestoken en ben een ieder die het mogelijk gemaakt heeft het seizoen op deze wijze af te sluiten meer dan dankbaar ''.

advertentie
advertentie