Spartawals op stoom

8 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Ook de dit seizoen teruggekeerde Jorik van de Grootevheen draait er niet meer om heen: Sparta Nijkerk moet dit seizoen gewoon kampioen worden. De suprematie waarmee de Nijkerkers momenteel door de 2e klasse c heen walsen is geen bevlieging. De ploeg is in zeer goede doen, begint ook de ,,op papier'' makkelijke duels gemotiveerd en is in alle opzichten gegroeid: ,,Vergis je niet hé, dit team had vorig seizoen eigenlijk al kampioen kunnen worden. Men verloor bijna niets, liet goed korfbal zien maar had de pech dat er toch nog een ploeg was die het nóg net iets beter deed'', stelde van de Grootevheen. Na een paar seizoenen ODIK miste de ras- Spartaan zijn vrienden en hij keerde dus graag terug op het oude nest. Het valt hem vooral op dat in de korfbalsport op een iets hoger niveau vaak net even iets slimmer wordt gespeeld: ,,Ja, hoe moet ik dat uitleggen? Het zijn kleinigheidjes, net even iets slimmer passen, net even beter anticiperen op acties van de tegenstander. Ik realiseer me dat men van mij verwacht dat ik dat dat nu over breng op mijn ploeggenoten en dat doe ik ook heus wel. Sparta heeft daarentegen zelf ook al wel spelers die het steeds beter snappen, hoor!''

Afgelopen zaterdag moest EKC 2000 uiT Emmen eraan geloven. Twintig hele minuten had Sparta er voor nodig om haar tegenstander al op een hopeloze achterstand te zetten: 8-1. Onder meer door 3 treffers van uitblinkster Anne Bertien de Vente liet de thuisploeg er geen twijfel over bestaan wie er die middag met de winst aan de haal zou gaan. Dat het EKC 2000 nog voor rust terug liet komen tot 10-6 (als er al sprake was van terug laten komen tenminste) moet gevat worden onder de categorie concentratiegebrek. Daar was de sterk spelende Sander Motshagen het echter niet helemaal mee eens: ,,Het is natuurlijk best lastig om scherp te blijven als je zo snel al op een straatlengte voorsprong staat. Maar met een coach als Daniël de Bruijne langs de lijn is er niet zo snel sprake van concentratieverlies hoor! We hebben al vaker ervaren dat hij door zijn positieve manier van coachen ons goed bij de les kan houden. Het is helemaal niet zo vreemd dat een tegenstander die een goed kwartier zoek gespeeld is gaat zoeken naar een manier om ons toch in bedwang te houden. Nou, dat lukte ze een fase heel aardig. Uiteindelijk herpakten wij onszelf en ik denk dat ik mag zeggen dat we meer dan verdiend hebben gewonnen''. Motshagen zelf was verantwoordelijk voor de definitieve genadeklap voor EKC 2000. Dertien minuten na rust gooide hij hoogstpersoonlijk 15-10 en 16-10 binnen, daarmee de wedstrijd definitief in het slot gooiend.

Motshagen en van de Grootevheen zijn het roerend met elkaar eens als er wordt gesproken over het verdere verloop van deze korfbaljaargang:''Twee keer kampioen worden, zowel in de zaal als op het veld. We spelen dan nu wel de wedstrijden tegen de mindere goden in deze klasse, je ziet ook dat we niet meer afhankelijk zijn van één of twee individuen. We moeten momenteel Ronald van Boven helaas een paar weken missen. Als je echter ziet hoe spelers als Tim Schoonderbeek en Dion Westening zich laten gelden dan geeft dat veel vertrouwen. We blaken van het zelfvertrouwen, zijn een echt team en, zoals gezegd, in Daniël hebben we DE juiste trainer. Hij is een motivator, heeft erg veel inzicht en zorgt er voor dat we er heel veel plezier in hebben en houden'', besluiten zij.

Voor Daniël de Bruijne een prettige gedachtegang dat het zo klikt met zijn spelers en dat zij zo nadrukkelijk stellen dat er wat moois groeit in Nijkerk. Vooralsnog ook voor hem aanleiding genoeg om er nog een paar jaar bij aan te plakken in Nijkerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie