Column: Drie maal is scheepsrecht...

8 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

Onder het motto drie maal is scheepsrecht moet ik toch weer een column wagen aan raadslid Henk van den Boom. Liever niet, maar het voelt als een burgerplicht.  Deze column zou u kunnen zien als het definitief, overigens zonder vergunning, kappen van deze in dezelfde non-problematiek vervallende "Boom" die zich als volksvertegenwoordiger opnieuw schuldig maakt aan laag-bij-de-grondse kritiek op een lokale beroepsgroep die hij, zeker in de uitoefening van zijn functie, toch wel hoger zou mogen achten. Helemaal triest is het dat dit raadslid voor het schoonvegen van zijn eigen straatje een podium krijgt in de krant. Het had Henk van den Boom beter gestaan, wat zeg ik, gesierd, als hij naar aanleiding van zijn onterechte en ongefundeerde kruistocht tegen de adviseurs van het college van burgemeester en wethouders, de Nijkerkse ambtenaren, zijn foute benadering had toegegeven.

Dat hij had gezegd: "sorry dames en heren ambtenaren, ik ben doorgeschoten in mijn opvattingen en kritiek, ik had als raadslid in de spiegel moeten kijken, zou mij bezig moeten houden met zaken die er in Niekark echt toe doen", zoiets. Maar nee, Henk van den Boom wil zijn gelijk halen en geeft de ambtenaren toch weer een veeg uit de pan, zet hen in een kwaad daglicht, insinueert en wekt bij "het volk" de indruk dat hij wel degelijk gelijk heeft en dat alles wat ons overkomt in dit leven aan die vermaledijde ambtenaren ligt....... En dat terwijl er van enige politieke steun voor zijn opvattingen geen enkele sprake is. Henk van den Boom staat alleen, voor schut, in zijn hemd. Hij had stilletjes in een hoekje moeten gaan zitten, zich realiserend dat hij op het verkeerde paard heeft gewed, dat hij zijn eigen nest bevuilt en dat hij de lokale CDA, zijn partij, wederom een zeer slechte dienst bewijst.

Regeren op hoofdlijnen, beleid maken, visie hebben en uitdragen, de lijnen uitzetten, het zijn zo maar enkele zaken die raadslid Henk van den Boom als uitgangspunt voor zijn functioneren zou moeten hanteren. Niets van dit alles. Helemaal niets. Het ego van de heer Van den Boom is gekrenkt omdat een columnist wat kanttekeningen, vraagtekens en uitroeptekens plaatste bij zijn goedkope en doorzichtige naar demagogie neigende uitingen in de richting van zijn eigen mensen.

Mag ik ook eens wat roepen?

Wij, de burgers van Niekark, betalen deze volksvertegenwoordiger. Wordt het niet eens tijd voor een functioneringsgesprek? Een "slecht-weer-gesprek" in dit geval! Met als belangrijkste boodschap: "Van den Boom, ga eens doen waar je voor wordt betaald!".

Nee, wij zullen niet zeuren als je na een vergadering de bodes aan het werk houdt, na-borrelt en de eerste en laatste bittergarnituur van de schaal verorbert, als je maar presteert, als wij je maar als een volksvertegenwoordiger mogen zien waar Niekark wat aan heeft, nu en in de toekomst. En zeker geen volksvertegenwoordiger met lange tenen. De boosheid van de Niekarkse ambtenaren, van wie ik zelfs mails ontving,  is terecht, meer dan terecht. De hoogste tijd dat college en zeker de CDA fractie Henk van den Boom terechtwijzen. En straffen! Een half jaar bij iedere receptie op water en brood. Bij de eventuele huldiging van de Toren......? Tja, dan mag Henk van den Boom natuurlijk komen. Een prima gelegenheid om alle ambtenaren van Niekark, die uiteraard aanwezig zullen zijn, en public zijn welgemeende verontschuldigingen aan te bieden. 

Cactus

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie