Gaslekkages in leegstaand pand

8 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Rond kwart voor acht op maandagmorgen 8 oktober is de brandweer van Nijkerk gealarmeerd over een gaslekkage in een leegstaand pand aan de Beatrixstraat. Bewoners van een gedeelte van het aangrenzende verzorgingstehuis zijn uit voorzorg enige tijd opgevangen in de eetzaal. De brandweer heeft samen met Liander de gaslekkages gedicht, waarna de bewoners terug konden naar hun kamer.

De gaslekkage werd vanochtend ontdekt door bouwvakkers die in het pand renovatiewerkzaamheden uitvoeren. Er was sprake van een gaslucht en een hard sissend geluid. De brandweer heeft daarop uit voorzorg een deel van het aangrenzende verzorgingstehuis laten ontruimen. Dit werd voortvarend door de BHV-organisatie uitgevoerd, die de bewoners heeft opgevangen in de eetzaal. Tijdens de verkenning van het pand door de brandweer, bleek dat er sprake was van twee gaslekkages, die daarop direct gedicht zijn. Aansluitend hierop zijn de bewoners weer terug gegaan naar hun kamers.

Het blijkt dat de lekkages zijn ontstaan, doordat er delen van de gasleiding ontbraken. Als vermoedelijke oorzaak wordt gedacht aan koperdiefstal.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie