Chér Korver gehuldigd

8 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Rolstoelbasketbalster Chér Korver was aangenaam verrast dat zoveel Nijkerkers naar het Plein waren gekomen om haar huldiging bij te wonen. Uit handen van burgemeester Gerard Renkema ontving zij de stadspenning als blijk van waardering voor haar prestaties.

door Henk Brinkman

Aanleiding voor het feest was de bronzen plak die Chér Korver met het Nederlands Rolstoelbasketbalteam won op de Paralympische Spelen in Londen. Nadat het basketbalteam in de halve finale nipt was verslagen door de latere winnaar van het goud, Duitsland (49-46) restte de wedstrijd om het brons tegen de Verenigde Staten, die in Peking het toernooi wonnen. Na een wat moeizaam begin - na het eerste kwart was de stand nog gelijk, 16-16 -nam Oranje daarna ruim afstand en werd het brons veroverd. En daar was het team heel blij mee, want bij de spelen in Peking 4 jaar geleden werd niet verder gereikt dan de zesde plaats.

Renkema prees Korver om haar doorzettingsvermogen. ,,Je vervult een voorbeeldrol voor veel inwoners van Nijkerk.'' Naast Chér werd ook haar teamgenoot van het Olympische Team Sanne Timmermans en haar coach bij DeVeDo Kees van de Bunte op het podium gevraagd. Sportwethouder Bert de Graaf zette hen in de bloemen.

Ook ondernemersvoorzitter Gerard van den Tweel sprak lovende woorden en reikte haar een aantal waardebonnen uit namens de Nijkerkse winkeliers.

Chér Korver genoot. ,,Dit is toch prachtig. Hier kun je alleen maar van genieten.'' Ze was verrast dat zoveel Nijkerkers tijdens het toernooi meeleefden. ,,Bij eerdere spelen merkte je dat niet zo. Nu wel. Via facebook en twitter merkten we hoe het leefde. Ook in Nijkerk.''

Het werd een feestelijke dag voor de rolstoelbasketbalster, die begon met een lunch op het stadhuis. Daarna vertrok de stoet onder begeleiding van het Nijkerks Stedelijk Fanfare naar het Plein. De rolstoelbasketbalster kwam eerder uit in Sydney 2000, Athene 2004, Beijing 2008.

advertentie
advertentie