Diabetes Fonds zoekt collectanten in Nijkerk en Nijkerkerveen

5 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK/NIJKERKERVEEN - Het Diabetes Fonds zoekt vrijwilligers die in de week van 28 oktober tot en met 3 november twee uurtjes willen collecteren in Nijkerk en Nijkerkerveen. Diabetes (ook wel suikerziekte genoemd) is een ernstige ziekte die diep ingrijpt in het leven van mensen. Daarnaast heeft het een domino-effect. Diabetes kan leiden tot een hartaanval, dementie, blindheid en nierfalen. Er zijn nu al één miljoen mensen met diabetes in Nederland. En elke dag komen er tweehonderd patiënten bij.

Het Diabetes Fonds betaalt wetenschappelijk onderzoek om diabetes beter te behandelen, te voorkomen en te genezen. Hiervoor is het fonds afhankelijk van donaties en de collectes. Om de opmars van Diabetes tegen te gaan zijn er meer inkomsten nodig. Daarom is het Diabetes Fonds hard op zoek naar nieuwe collectanten in Nijkerk en Nijkerkerveen.

Vrijwilligers kunnen zelf bepalen op welke dag of avond ze willen collecteren. Bel voor meer informatie met de collecteleider; Hennie Wilbrink, telefoonnummer 033 2453492 of stuur een mailtje naar collecte@diabetesfonds.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie