Kunstwerk op De Terrassen

4 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Jan-Carel Koster, beeldhouwer uit Nijkerkerveen, heeft een sculptuur ter verfraaiing van de wijk De Terrassen op Groot Corlaer ontworpen. Deze sculptuur werd vrijdag geplaatst onder toeziend oog van de kunstenaar zelf.

Afgelopen januari heeft Jan-Carel Koster naar aanleiding van een door hem gemaakt ontwerp, opdracht gekregen van de Gemeente Nijkerk om voor ,,De Terrassen'' een sculptuur te maken. Half februari heeft Koster de uitgezochte 500 kilo zware Diabas steen in zijn werkplaats laten afleveren. Aansluitend kon hij aan de slag om op creatieve wijze drie cijfers (de 8, de 0 en de 6), zijnde de geplande 806 woningen in Groot Corlaer, uit de Diabas steen te beitelen.

In zijn visie zal, door het verstrijken van de tijd, de wijk uitgroeien tot een op zichzelf staande, eigentijdse buurt met een eigen structuur, waarin openheid, vrijheid en veiligheid de boventoon voeren. De sculptuur staat symbool voor de ontwikkeling van alle woningen in de wijk.

De sculptuur staat in het water op een roestvrijstalen sokkel, is ongeveer 100 cm hoog en staat symbool voor de ontwikkeling van alle woningen in de wijk. De sculptuur heeft Koster zo ontworpen dat er een betekenis kan worden gegeven met een verbinding naar het thema van de wijk ,,De Terrassen''. De wijk moet openheid uitstralen, waarin men zich veilig en vrij kan bewegen; een dynamische wijk. Maar tevens een wijk die begrenst wordt door een natuurlijke barrière; namelijk het water. De trap is herkenbaar voor een wijk als ,,De Terrassen'', maar tevens kan dit gezien worden als een weg naar boven, de weg van ontwikkeling, in groei.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:

MC4TEKST, tekstproductie en webdesign

Tel. 033-258 41 26

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie