Kinderboekenweek van start bij Bruna

4 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Eindelijk is het dan zover zover! Het begin van de 58ste editie van de Kinderboekenweek. Deze vindt plaats van woensdag 3 t/m zaterdag 14 oktober. Het motto is Hallo Wereld! - Over het ontmoeten van andere culturen in en door verhalen.

,,Wij hebben met veel enthousiasme weer een leuk programma samengesteld om de Kinderboekenweek te openen'', aldus de ondernemers Ellen Andeweg en Bernard Pater. We hebben de Wereldwinkel en de groepen 7 van de Oranje Nassauschool bereid gevonden om dit feestje met ons te vieren.

De dames Joke Jansen en Welie Rem van de Wereldwinkel gaven de kinderen een inkijkje in de culturen van verschillende bevolkingsgroepen. Aan de hand van verschillende producten maakten de kinderen een reis over de wereld. Er was o.a. een tas te zien gemaakt van oude videobanden en de "klapper" was uiteraard het papier gemaakt van olifantenpoep.

Na deze leerzame ochtend gingen de kinderen, met een tas met leuke artikelen, weer terug naar school.

Tijdens de kinderboekenweek hebben de ondernemers voor alle kinderen uit Nijkerk twee acties georganiseerd waarmee leuke prijzen zijn te winnen. De deelnameformulieren voor zowel het Vlaggenspel als Woordpret zijn tijdens de Kinderboekenweek gratis af te halen bij de Bruna, gevestigd aan het Singel 32 in Nijkerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie