6e Nijkerks Kampioenschap Palingroken

4 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Zaterdag 6 oktober 2012 organiseert Stichting Plein Promotie voor de 6e keer het Nijkerks Kampioenschap palingroken op het Plein. 12 Palingrokers zullen het tegen elkaar opnemen voor de fel begeerde wisselbeker. De rokers beginnen rond 10.30 uur met het roken van paling, die tevens verkocht zal worden. Het publiek kan genieten van de heerlijke lucht die het roken met zich meebrengt.

Tevens zal er een huldiging plaatsvinden op het Plein van de brozen medaille winnares Cher Korver. Die ze tijdens Paralympische Spelen met Rolstoelbasketbal heeft gewonnen in London. Om 13.00 uur zal de gemeente Nijkerk Cher Korver huldigen.

Waarna om 13.30 uur het shantykoor "Het Ruime Sop" uit Bussum op het Plein de feest stemming kompleet maakt met mooie liederen. Zij zullen ook later in de middag nog een aantal keren zingen.

Rond 15.00 uur moeten de speciale wedstrijdpalingen aan een vakkundige jury overhandigd worden ter beoordeling. Gelet zal worden op kleur, uiterlijk, geur, vel, vlees, het zoutgehalte van de paling, en of de paling niet te sterk gerookt is en natuurlijk de smaak ervan.

Daarnaast kan het publiek de hele dag genieten van oude ambachten, zoals een demonstratie fuiken knoppen, het boeten van netten, een demonstratie van de botterbouwers en natuurlijk van de kunst van het palingroken.

Rond 17.00 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden.

Voor de eerste drie winnaars is er een beker en de nummer 1 komt in het bezit van de wisselbeker.

Nijkerkse Kinderdag, zaterdag 13 oktober 2012. De jaarlijkse kinderdag van SPPN zal georganiseerd worden op zaterdag 13 oktober 2012 van 13.00 tot 17.00 uur, op het Plein.

advertentie
advertentie